AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 Hacli seferinde ne oldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 Haçlı seferinde ne oldu?​

İkinci Haçlı seferi, 1147-1149 yılları arasında gerçekleşti. Musul Atabeyi I. İmâdüddin Zengî’nin 1144 yılında Urfa’yı ele geçirerek bir Haçlı devleti olan Urfa Kontluğu’na son vermesi üzerine Haçlılar Avrupa’dan yardım istediler.

II Haçlı Seferi’nin en önemli özelliği nedir?​

Lui (Lui) ile Alman Kralı III. İki kral güçlükle Kudüs’e varabildiler. 1140’ta Şam’ı kuşatmak istedilerse de başarılı olamayıp ülkelerine geri dönmek zorunda kaldılar. II. Haçlı Seferi’nin en önemli özelliği bu sefere ilk kez kral ve imparatorların katılması oldu.

2 Haçlı Seferi Sonuçları Kim Kazandı?​

2 Haçlı Seferi Sonuçları Kim Kazandı?
2- İkinci Haçlı Seferi: Haçlı Seferleri, 1049 yılında sona erdi. Savaş Kudüs Krallığı ile Anadolu Selçuklu Devleti arasında gerçekleşti.

Haçlı Seferleri’nin siyasi sonuçları nelerdir?​

Haçlı Seferleri’nin siyasi sonuçları nelerdir?
Siyasi Sonuç -Yeni devletler kuruldu (İznik Rum, Trabzon Rum Pontus, İstanbul Latin Krallığı). -Derebeyler eski güçlerini yitirmişler, merkezi krallıklar güçlenmeye başlamıştır. -Coğrafi buluntuların başlamasında etkili olmuştur. -Türklerin Batı’ya (Avrupa’ya) yaptıkları seferler durdu.

2 Haçlı seferlerinin sebepleri nelerdir?​

a) Fakir Avrupalıların, İslam ülkelerinin zenginliklerini elde etme düşüncesi. b) Türk ve İslam devletlerinin elinde bulunan önemli ticaret yollarını ele geçirme düşüncesi. c) Avrupa da baş gösteren işsizlik sorunu. d) Feodalitenin etkisiyle halkın yoksul düşmesi İpek ve Baharat Yolu’nun Müslümanların eline geçmesi.

2 Haçlı Seferi’nin sonuçları nelerdir?​

-İstanbul’un fethi gecikmiştir. -Türklerin batıdaki fetihleri bir süre durmuştur. Ekonomik Sonuçlar -Akdeniz limanları önem kazandı. -İslam dünyası ile Avrupa arasında ticari ilişkiler gelişti. -Anadolu, Suriye toprakları yağmalanmıştır. -Avrupa’da ticaretle uğraşan burjuva sınıfı güçlendi.

Hittin savaşı kimler arasında yapılmıştır ve sonucu nedir?​

Hittin savaşı kimler arasında yapılmıştır ve sonucu nedir?
Hıttin Savaşı, Selahattin Eyyubi’nin zaferi ile sonuçlanmış ve 1187 yılında haçlı ordusuna karşı gerçeklemiş bir muhaberedir. Hıttin Savaşı Nedir? Hıttin Savaşı Haçlılara karşı yürütülmüş olan bir savaştır. Haçlı Seferi sonrasında Kudüs’ te bir Haçlı devleti kurulmuştu.

Haçlı seferinin siyasi nedenleri nelerdir?​

Haçlı seferinin siyasi nedenleri nelerdir?
Haçlı Seferlerinin siyasi nedenlerini inceleyecek olursak, bunlar; (1) Özellikle Türklere Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte, Bizans üzerindeki Türk baskısının giderek artması ve bunun üzerine Bizans’ın Papadan yardım istemesi, (2) Şövalyelerin ve asillerin şöhret, zenginlik ve macera …
 
İkinci Haçlı Seferi, 1147-1149 yılları arasında gerçekleşti ve bu seferin en önemli özelliği ilk kez kral ve imparatorların katılması oldu. Bu sefer sırasında Lui ile Alman Kralı III, Kudüs'e varmaları oldukça zor oldu. Şam'ı kuşatmak istediler ancak başarılı olamayarak geri dönmek zorunda kaldılar. Haçlılar, Musul Atabeyi I. İmâdüddin Zengî'nin Urfa'yı ele geçirmesi üzerine Avrupa'dan yardım istemişlerdi.

Haçlı Seferleri'nin siyasi sonuçları arasında yeni devletlerin kurulması (İznik Rum, Trabzon Rum Pontus, İstanbul Latin Krallığı), derebeylerin güç kaybetmesi ve merkezi krallıkların güçlenmesi, coğrafi keşiflerin başlaması ve Türklerin Batı'ya yaptıkları seferlerin durması gibi etkiler yer almaktadır.

2. Haçlı Seferi'nin sonuçları arasında İstanbul'un fethinin gecikmesi, Türklerin batıdaki fetihlerinin bir süre durması, Akdeniz limanlarının önem kazanması, İslam dünyası ile Avrupa arasında ticari ilişkilerin gelişmesi, Anadolu ve Suriye topraklarının yağmalanması, ve Avrupa'da ticaretle uğraşan burjuva sınıfının güçlenmesi yer almaktadır.

Hıttin Savaşı, Selahattin Eyyubi'nin zaferiyle sonuçlanmış bir muharebedir ve 1187 yılında haçlı ordusuna karşı gerçekleşmiştir. Bu savaş sonucunda Kudüs'te bir Haçlı devleti kurulmuştu.

Haçlı Seferinin siyasi nedenleri arasında Türklere karşı Bizans'ın yaşadığı baskılar, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin etkileri, şövalyelerin zenginlik, şöhret ve macera arayışları gibi faktörler rol oynamıştır.
 
Geri
Üst