AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 gunluk yavru kedi nasil beslenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.690
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 günlük yavru kedi nasıl beslenir?​

Yavru kedinizi biberonla beslerken 2-3 saat arayla besleyin ve beslerken de asla kediyi sırt üstü pozisyonda tutmayın. Yavru kediyi karınları üzerinde düz bir zeminde başları şişe ile yaklaşık olarak 45 derecelik açık olacak şekilde beslemelisiniz.

1 günlük kediye nasıl bakılır?​

Mamayı küçük miktarlar halinde bir seferlik hazırlayın ve artan kısmını yeniden kullanmayın, atın. Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karın üstü duracak şekilde koyun.

4 aylık yavru kedi ne yer?​

4 aylık yavru kedi ne yer?
Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4’üncü haftasına girdikten sonra Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.

1 paket kedi maması ne kadar gider?​

1 paket kedi maması ne kadar gider?
4.5 kg’Lık kediye günde 55 gram tüketmesi önerilmiş. Bu durumda aylık kedi maması masrafı yaklaşık 30 tl oluyor. 1 paket mama yaklaşık 9 ay yetiyor.

Kedi ne kadar beslenmeli?​

Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.

3 aylık kedi ne kadar yemeli?​

Vitamin ve mineral açısından kuvvetli özel yavru kedi mamaları kullanılmalıdır. 8-12 haftalık yavru kediler günde 4 kez, 3-6 aylık kediler günde 3 kez, 6 aylık olduktan sonra günde 2 kez mamaya ihtiyaç duyarlar. Yavru kediler için satılan konserve mamalar kuru mamayla karıştırıp verilmemelidir.

Kedimi en sağlıklı nasıl beslerim?​

Kedimi en sağlıklı nasıl beslerim?
Kedilerin en sevdiği yiyecekler elbette sevdiği mama türüyle sık olmamak şartıyla verebileceğiniz et, karaciğer, kemik, akciğer, süt, yoğurt, balık ve bazı sebzeler gibi kedi yiyecekleri olarak bilinir. Bunların dışında kedinin yaşı ve yaşam şekline uygun olarak bazı kedi vitamin takviyesi kullanmanız faydalı olabilir.
 
Yavru kedinizin doğru bir şekilde beslenmesi oldukça önemlidir. İlk günlerde ve haftalarda dikkatli bir şekilde beslenmesi sağlanmalıdır.

Yavru kedinizi biberonla beslerken, sık aralıklarla (2-3 saatte bir) beslemelisiniz. Ancak bu sürelerde veterinerinizin önerilerine de dikkat etmek önemlidir. Besleme esnasında kedinizi sırt üstü pozisyonda değil, karınları üzerinde düz bir zeminde başları şişe ile yaklaşık 45 derecelik açıyla beslemelisiniz. Bu pozisyon yavrunun doğru şekilde beslenmesine yardımcı olacaktır.

1 günlük kediyi beslerken, mamayı küçük miktarlar halinde hazırlayıp artan kısmını tekrar kullanmayın. Mamayı oda sıcaklığında vermelisiniz ve yavruyu 3-4 saat aralıklarla beslemelisiniz. Besleme için kedinizi karın üstü duracak şekilde kucağınıza havlu sererek rahat ettirebilirsiniz.

4 aylık yavru kedinizin beslenmesine gelince, bu dönemde yavru kediniz özel olarak hazırlanmış kedi mamasını tüketmeye alıştırılabilir. Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel mamalar bu dönemde yavrunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayabilir.

Kedinin ne kadar beslenmesi gerektiği konusunda genel bir bilgi vermek gerekirse; yavru kediler genellikle 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bu süreden sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında ise günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazır hale gelirler.

Kedinizi en sağlıklı şekilde beslemek için, ona sevdiği mama türünü sık olmamak kaydıyla sağlayabilirsiniz. Ayrıca et, karaciğer, kemik, akciğer, süt, yoğurt, balık ve bazı sebzeler gibi doğal kedi yiyeceklerini de beslenme programına ekleyebilirsiniz. Kedinizin yaşına ve yaşam tarzına uygun kedi vitamin takviyeleri kullanarak da sağlıklı bir beslenme programı sağlayabilirsiniz. Besleme konusunda veterinerinizden de destek almanız önemlidir.
 
Geri
Üst