AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 el arac satisinda KDV nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2 el araç satışında KDV nasıl hesaplanır?​

İkinci el otomobil KDV nasıl hesaplanır?
- Adım #1: Arabayı 32.000 TL’ye aldınız.
- Adım #2: 40.000 TL’ye sattınız.
- Adım #3: Kâr oranı 8.000 TL.
- Adım #4: KDV oranı .
- Adım #5: 8.000 x = 1.440 TL.
- Adım #6: Net KDV tutarı 1.440 TL.

Araç satışında KDV ne kadar?​

2.el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde KDV oranının olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Galericilik yetki belgesi uzatıldı mı?​

Galericilik yetki belgesi uzatıldı mı?
2.El Araç alım satımda yetki belgesi için gereken işyeri açma ve çalışma ruhsatı alım süresi 31.07.2022 tarihine kadar 1 yıl daha uzatıldı.

Ayıplı mal nedir araba satışı?​

Ayıplı mal nedir araba satışı?
Ayıp, bildirilen veya beklenen niteliklerde eksikliğin olması halidir. Alıcının, beklenen niteliklerdeki eksikliği bilmesi durumunda, aracı satın almaması veya daha az bir bedel karşılığında satın alması durumu mevcutsa hukuki olarak ayıptan söz edilebilir.

Araç satışında KDV nasıl hesaplanır?​

ÖTV dahil 100 bin TL olan araç satışı bedelini hesaplayabilmek için %18 KDV oranı hesaplanıyor. 100.000x%18= 18.000 TL, bulunan oran, araç bedeline eklenir ve aracın satış değerinin 118.000 TL olduğu belirlenir.

2 el ticari araç KDV indirim konusu yapılabilir mi?​

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden mükelleflerin alım satım amacı dışında satın aldıkları ve işletmede kullandıkları binek otomobillerinin alış belgelerinde gösterilen KDV indirim konusu yapılamayacaktır.

Oto alım satım yetki belgesi ne zaman?​

Oto alım satım yetki belgesi ne zaman?
Yetki belgesi alma süresi en son 31 Ağustos 2020 tarihi olarak belirlenmişti. ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ 21 Haziran 2021 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacaktır.

Oto alım satım yetki belgesi ne kadar?​

Oto alım satım yetki belgesi ne kadar?
Oto alım satım belgesi fiyatı ise kuruluştan kuruşa elbette farklılık gösteriyor. Bu yüzden her kuruluşun belgeye vermiş olduğu fiyat maalesef farklı oluyor. Oto alım satım yetki belgesi fiyatı ortalama olarak 700 TL ve 1000 TL arasında farklılık gösteriyor.

2. el araç satışında KDV hesaplama adımlarını detaylı bir şekilde açıklamak isterim:

1. Adım: Arabayı 32.000 TL’ye aldınız.
2. Adım: Arabayı 40.000 TL’ye sattınız.
3. Adım: Kar oranı = Satış fiyatı - Alış fiyatı = 40.000 - 32.000 = 8.000 TL.
4. Adım: KDV oranı %18'dir.
5. Adım: Kar üzerinden KDV tutarı hesaplanır: 8.000 TL x %18 = 1.440 TL.
6. Adım: Net KDV tutarı 1.440 TL'dir.

Araç satışında KDV oranı %18'dir. İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce satın alınan binek otomobillerinin tesliminde KDV oranı %18 olarak uygulanmaktadır.

Ayıplı mal, alıcının beklenen niteliklerde eksiklik görmesi durumunda ortaya çıkar. Alıcı, beklenen niteliklerdeki eksikliği bilmesine rağmen aracı satın alırsa veya daha az bir bedel karşılığında alırsa, hukuki olarak ayıptan bahsedilebilir.

Araç satışında KDV hesaplama yöntemi ise araç bedeline KDV oranının eklenmesiyle gerçekleşir. Örneğin, ÖTV dahil 100.000 TL olan aracın satış bedeline %18 KDV eklersek, 100.000 TL x %18 = 18.000 TL KDV tutarına ulaşırız. Bu durumda aracın satış değeri 100.000 TL + 18.000 TL = 118.000 TL olacaktır.

Öte yandan, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile uğraşan mükelleflerin alım satım amacı dışında satın aldıkları ve işletmede kullandıkları binek otomobillerinin alış belgelerinde gösterilen KDV indirimi yapılamaz.

Oto alım satım yetki belgesi süresi en son 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Ancak, 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' gereği 21 Haziran 2021 tarihi itibariyle değişiklikler başlamıştır.

Oto alım satım yetki belgesi ücreti kuruluştan kuruluşa değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak, bu belgenin fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında değişmektedir. Her kuruluşun belge için talep ettiği ücret farklı olabilir.

Geri