Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 donem acik ogretime gecilir mi?

Editör

Yeni Üye

2 dönem açık öğretime geçilir mi?​

Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini kaçırdığınız takdirde, 2. dönem ve 3. dönemde Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçiş yapamazsınız. Geçiş yapmak için bir sonraki Eğitim Öğretim yılının 1. dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt dönemini beklemeniz gerekir.

Ne zaman açığa geçebilirim?​

Ne zaman açığa geçebilirim?
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2021 tarihleri arasında, Mazerete Bağlı İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 31 Ocak 2021 – 08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.

Açığa geçmek OBP yi etkiler mi?​

Açığa geçmek OBP yi etkiler mi?
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP’ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.

Açık Lise ikinci dönem kayıtları ne zaman başlıyor?​

AÇIK LİSE KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? Açık Öğretim Lisesi 2021-2 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık 2021 günü başlayıp 8 Şubat 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.

Örgün eğitimden açık öğretime geçiş var mı?​

Örgün eğitimden açık öğretime geçiş var mı?
Örgün eğitimden açık öğretime geçiş 2021 yılında her yıl olduğu gibi farklı bir kural gelmeden yine aynı şekilde yapılmaktadır. Öğrenciler açık öğretime geçerken bölüm sınırlamasının olup olmadığını merak ediyor. Her bölümden açık öğretime geçiş yapabilirsiniz.

Açık lise kayıt nasıl yapılır 2022?​

Açık lise kayıt nasıl yapılır 2022?
Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2022 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme …

2 dönem açık öğretime geçişlerle ilgili bilgiler paylaşılmış. Eğer yeni kayıt veya kayıt yenileme tarihlerini kaçırırsanız, Açık Öğretim Lisesinden Mesleki Açık Öğretim Lisesine 2. dönemde veya 3. dönemde geçiş yapamazsınız. Geçiş yapabilmek için bir sonraki eğitim-öğretim yılının 1. dönemini beklemeniz gerekecektir.

Açık Öğretim Lisesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri 27 Aralık 2021 - 28 Ocak 2021 tarihleri arasında, Mazerete Bağlı İlk Kayıt Başvuru Tarihleri ise 31 Ocak 2021 - 08 Şubat tarihleri arasında olacak.

Açığa geçişin OBP'yi etkilemediği belirtilmiş. OBP puanınızın aynı şekilde devam ettiği ve Açık Öğretimde gireceğiniz 3 sınavın toplamının OBP'nizi belirlediği ifade edilmiş. Yani Açık Liselerin Örgün Liselere göre herhangi bir dezavantajı olmadığı belirtilmiş.

Örgün eğitimden açık öğretime geçişin her yıl aynı şekilde olduğu belirtilmiş ve her bölümden açık öğretime geçiş yapılabilir olduğu ifade edilmiş.

Açık Liselere kayıt yenileme işlemlerinde belirlenen sınav ücretlerini öğrencilerin ödemek zorunda olduğu ve 2022 yılı için sınav ücretinin 50 TL olduğu ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına 5 TL olarak belirlendiği belirtilmiş.

Geri