AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 donem acik liseye gecersek ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

2 dönem açık liseye geçersek ne olur?​

Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini kaçırdığınız takdirde, 2. dönem ve 3. dönemde Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçiş yapamazsınız. Geçiş yapmak için bir sonraki Eğitim Öğretim yılının 1. dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt dönemini beklemeniz gerekir.

Açık lisede okursak ne olur?​

Açık liseleri bitirenler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar. Çeşitli sebeplerden ötürü örgün eğitim alamayan bu insanlar, eğitim ihtiyaçlarını uzaktan devam ettirmektedirler.

Lise sonda açığa geçmek mantıklı mı?​

Lise sonda açığa geçmek mantıklı mı?
Evet, mantıklı. Okul+yol derken ortalama 7-9 saat arası bir zaman dilimi kaybediyorsunuz, açığa geçtiğinizde bu sizin kârınız oluyor ve bu da rakiplerinize kıyasla çok daha yüksek süreler çalışabilirsiniz demek. Okulunuzda yapılacak sınavlara çalışma zorunluluğunuz olmayacak, 2 dönemde toplam 4 sınav olunuyor.

Açık öğretim lisesi kaç senede biter?​

Açık lise kaç yılda biter sorusunun cevabını yönetmeliğe ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre şu şekilde özetleyelim: AÖL toplam 8 dönemden oluşmaktadır. Bir yıl içinde 3 dönem vardır. Herhangi bir öğrencinin derslerden kalmaması durumunda 3 yılda liseden mezun olabilir.

Açık Öğretim Lisesi mezunu hemşire olabilir mi?​

AUZEF’e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Açığa geçince OBP gider mi?​

Açığa geçince OBP gider mi?
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP’ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
Normal liseden açık liseye nasıl geçilir?​
Kaydınızı Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yeniledikten sonra size en yakın Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten herhangi bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirsiniz.
Açık lise kayıtları ne zaman 2022 2023?​
Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemleri başladı. Açık Öğretim Lisesi 2021-2022 Dönemi 3. dönem kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan itibariyle başladı, 29 Nisan gününe kadar devam edecek. Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracak.

Açık liseye geçmek veya açık liseler hakkında merak ettiğiniz konuları detaylıca açıklayabilirim. Açık liseye geçiş ve açık lisede okumanın avantajları konularında ayrıntılı bilgiler verdim. Eğer daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri