AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 dilim kabaga ne kadar seker?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.578
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 dilim kabağa ne kadar şeker?​

Kabak Tatlısı İçin: 2kg.bal kabağı(soyulmuş, dilimlenmiş) 3su bardağıtoz şeker.

Kabak ezmesi tatlısı nasıl yapılır?​

Kabak ezmesi tatlısı nasıl yapılır?
Kabakları temizleyip, dilimleyerek tencereye alalım. Çok az miktar su ve şekeri ekleyip kapağını yarım kapatarak kısık ateşte pişirelim. Kabakların piştiğini çatal batırarak kontrol ettikten sonra suyunu süzerek bir kaba alalım. Bir çatal yardımı ile kabakları ezip püre haline getirelim.

Kabak tatlısının şerbeti nasıl yapılır?​

Kabakların kendi suyunu salması için en az 4 saat mümkünse 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün tencereyi ocak üzerine koyup, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde kabaklar yumuşayıp, şerbeti hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Yaklaşık 1 saat kadar pişmesi sürecektir.

Kabak tatlısına sonradan şeker eklenir mi?​

Kabak tatlısına sonradan şeker eklenir mi?
Bir gece önceden şekere yatırmadığınız durumlarda kabağı çok hafif haşlayarak fırında pişirebilirsiniz. Ancak o yöntemle şeker içerisine çok işlemeyeceği için biraz tatsız kalabilir. Bu nedenle kabağı fırında pişirmek istediğinizde fırın poşetine koyun ve üzerine şeker ilave ederek fırına atın.
1 kg balkabağı kaç dilim?​
Fırında kabak tatlısı için; 1 kilo yani 2 büyük dilim soyulmuş balkabağını istediğiniz orta büyüklükte küpler halinde kesip, güzelce yıkayın. Daha sonra dilimlediğiniz balkabakları orta büyüklükte bir fırın kabı içine yerleştirin. Üzerlerine 1 buçuk su bardağı toz şekeri gezdirerek, dökün.

Kabak tatlısı 2 kilo kabağa ne kadar şeker konur?​

Kabak tatlısı 2 kilo kabağa ne kadar şeker konur?
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg balkabağı
- 3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz.

Tencere de kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabakların suyunu salması için en az 4-5 saat mümkünse 1 gece oda sıcaklığında bekletin. Tüm şekerin eriyip, kabaklar iyice suyunu saldığı zaman tencereyi ocak üzerine alın. Kabak tatlısını, kısık ateş üzerinde kabaklar iyice yumuşayıp, tatlının şerbeti hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.

Balkabağı tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Balkabağı tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Kabakları çok ince olmayacak şekilde orta kalınlıkta dilimlerde keselim. İri parçalar halinde kare şekli vererek kabaklarımızı keselim. Geniş ve yayvan bir tencereye ya da tavaya kabaklarımızı tek sıra halinde dizelim. Üzerlerine şekerimizi serpip kapağını kapatalım.1 saat bu şekilde bekletelim.

Kabak tatlısı yaparken su konur mu?​

Not:-Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Bir gece önceden şekere yatırılır. Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı.

Kabak tatlısı Şekerlendi ne yapabilirim?​

Kabak tatlısı Şekerlendi ne yapabilirim?
Şekerlenen, donan tatlı altında su ıstılır ve tatlı tepsisi üzerine oturtulur.
Bir kilo balkabağı tatlısı nasıl yapılır?​
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı dilimleyin.
- Büyük ve yanmayan bir tencereye (teflon olabilir) kabakları üzerine şeker serperek kat kat dizin.
- 4 yemek kaşığı suyu ekleyin.
- Bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
- Üzerine dövülmüş ceviz, şam fıstığı, Hindistan cevizi gibi şeyler serperek servis edin.
 
Kabak tatlısı yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. Kabak tatlısı için genellikle tariflerde kabak dilimlerine ne kadar şeker ekleneceği detaylı olarak belirtilir. Örneğin, bal kabağı tatlısı için 2 kg bal kabağı için 3 su bardağı toz şeker kullanıldığı belirtilmiş. Ayrıca kabak ezmesi tatlısı yapımı için de kabakların dilimlenip tencerede pişirilmesi ve sonrasında püre haline getirilmesi gerektiği anlatılmış.

Kabak tatlısının şerbeti ise kabakların kendi suyunu salması için en az 4 saat bekletilmesi önerilmiş. Sonrasında tencerede kaynatılarak kabakların yumuşayıp şerbetin koyu bir kıvam alana kadar pişirilmesi gerektiği vurgulanmış.

Kabak tatlısına sonradan şeker eklenip eklenemeyeceği konusuna da değinilmiş. Şekerlenen kabak tatlısınız varsa, altına su ısıtılarak tatlı tepsisi üzerine oturtulabileceği belirtilmiş.

1 kg balkabağı için kaç dilim kesilmesi gerektiği konusunda da bilgi verilmiş. 1 kilo soyulmuş balkabağını orta büyüklükte küpler halinde keserek kullanabileceğiniz belirtilmiş. Üzerlerine toz şeker serperek fırında pişirebileceğiniz önerilmiş.

Toplamda, kabak tatlısının yapımı, şerbeti, şeker eklenmesi ve diğer detayları hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Tatlı sevenler için keyifli bir tarif olabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst