- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
2 boyutlu görsel nedir?
İnsanların, yerlerin ve olayların fotoğraf veya fotoğrafa benzer gösterimleri için kullanılır. İki boyutludur. Mimari, işlem süreçlerinin gösterilmesi, sosyal bilimler ve coğrafya.Iki boyutlu görsel materyaller nelerdir?
maketlerden oluşur. ► Ayrıca CD, DVD, ses kasetleri, resimler, tepegöz asetatları, çalışma yaprakları, kitapçıklar, slaytlar, haritalar ve grafikler gibi farklı materyalleri de içerebilirler.Yazı ve gösterim tahtaları: sadece yazı yazmak için kullanılmazlar. Bu tahtalara önceden hazırlanan şekil,grafik,resim,poster gibi görsel materyaller de asılarak sergilenir. Beyaz plastik tahtalar: film,slayt ve tepegöz saydamları için de kullanılr.
Görsel materyaller nelerdir?
Görsel materyal; herhangi bir konuyu açıklarken kullanabileceğimiz,görme duyumuzla algılayabileceğimiz herşey görsel meteryaldir. Örneğin; slaytlar,grafikler, tv.
Görsel materyaller ne demek?
Dosya tahtası nedir?
Dosya tahtalar, yazım ve çizimlerin genellikle büyük boy kağıtlara yapıldığı ve bu kağıtların tahtanın arka tarafına çevrilerek kullanıldığı tahtalardır.Araçlara dayalı olarak yapılan öğretimin ortaya çıkaracağı olası sakıncalar nelerdir?
Araçlara Dayalı Olarak Yapılan Öğretimin Ortaya Çıkarabileceği Olası SakıncalarMateryal nedir örnekler?
Gereçlerin yanında malzemelerin genel ismine de materyal denmektedir. Bir diğer tanımda ise bir işin ortaya çıkması için lazım olan şeylerin tamamına da materyal denmektedir. Örneğin kitaplar, notlar, gazeteler yazılı materyale örnektir.
Eğitim öğretim Materyalleri nelerdir?
Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır.