2 artirilmis gerceklik ve sanal gerceklik nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.119
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik nedir?​

Artırılmış gerçeklikte, gerçek dünyaya halen dokunmaya devam edersiniz. Sanal gerçeklikte, gerçek hayattan koparak tamamen sanal dünyada yaşarsınız. Sanal gerçeklikte deneyimlediğiniz ortam tamamen simüle edilmiş ve yeniden oluşturulmuş, gerçekte var olmayan bir ortamdır.

Artırılmış sanallık nedir?​

Artırılmış Sanallık gerçek bir objenin, çeşitli donanımlar ve gözlük teknolojileriyle sanal olarak oluşturulmuş bir ortamda hacimsel, boyutsal ve görsel olarak bulunmasını sağlar. Bu sayede kullanıcı içinde bulunduğu sanal ortamda gerçek bir objeyle etkileşme şansı yakalar.

Karma gerçeklik teknolojisi nedir?​

Karma gerçeklik teknolojisi nedir?
Karma gerçeklik, doğal ve sezgisel 3B insan, bilgisayar ve çevre etkileşimlerinin kilidini açan fiziksel ve dijital dünyaların bir karışımıdır. Bu yeni gerçeklik, görüntü işleme, grafik işleme, görüntü teknolojileri, giriş sistemleri ve bulut bilişim alanındaki ilerlemeleri temel alır.

Sanal ve artırılmış gerçeklik nedir kısaca?​

Sanal ve artırılmış gerçeklik nedir kısaca?
Artırılmış gerçeklik (İngilizce: Augmented reality; AR), gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin, bilgisayar tarafından üretilen; ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı veya dolaylı fiziksel görünümüdür.

Karma gerçeklik Müze nedir?​

Karma Gerçeklik Müze Karma gerçeklik kullanılan müzelerin, klasik örneklerine nazaran daha sık, daha uzun sürelerde ziyaret edildiği bunun yanında destinasyonlar açısından tercih nedeni olduğunu ortaya koymaktadır. Troya Müzesi karma gerçeklikli müze olarak kabul edilmiştir.

Sanal gerçeklik nedir kısa?​

Sanal gerçeklik (İngilizce: Virtual reality; VR), teknoloji kullanılarak oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir. Sanal öğrenme ortamları, gelişen teknolojinin eğitim-öğretim ortamlarına dahil edilmesiyle birlikte öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek için tasarlanmış platformlardır.

AR teknolojisi ne demek?​

AR teknolojisi ne demek?
 
Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi, gerçek dünyayı bilgisayar tarafından üretilen grafik, ses, görüntü ve GPS gibi verilerle zenginleştirerek insanların gerçek dünya ile etkileşimde bulunmasını sağlayan bir teknolojidir. AR teknolojisi sayesinde kullanıcılar gerçek dünya ile sanal dünya arasında entegre bir deneyim yaşayabilirler. Bu teknoloji genellikle akıllı telefonlar, tabletler, akıllı gözlükler gibi cihazlar üzerinden kullanılmaktadır.
 
Geri
Üst