- Konu Yazar
1999 ÖSS sınav sorularını kim çaldı?
ÖSS soru kitapçıklarını, geçen yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden çaldığı belirlenen İhsan Örs’ün, “delilden sanığa” yöntemi kullanılarak yakalandığı açıklandı.1999 sınavı neden iptal edildi?
1999 yılında yapılan Öğrenci Seçme Sınavı, iki soru kitapçığının çalındığı belirlenince son anda iptal edilmişti. Sınava hazırlanan 1.5 milyon öğrenci hüsrana uğramış, sınav daha sonra tekrar yapılmıştı.ÖSS sınavı ne oldu?
Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği yeni üniversiteye giriş sistemi belli oldu. 2010 yılında adaylar iki aşamalı 6 sınavlı yepyeni bir sistemle üniversiteli olacak. ÖSS kalkacak yerine YGS ve LYS gelecek. Birinci aşamada yapılacak YGS sınavına liseyi bitiren herkes katılabilecek.
Ilk ÖSS sınavı ne zaman yapıldı?
Tarihçe. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, 1974 ve 1975 yıllarında aynı gün sabah ve öğleden sonra birer olmak üzere iki oturumda, 1976-1980 yıllarında aynı günde ve bir oturumda uygulanmış; 1981’den itibaren iki basamaklı bir sınav haline getirilmiştir.
99 yılında soruları nasıl çalındı?
2 Mayıs 1999’da yapılması gereken ÖSS’den bir gün önce, soru kitapçıklarının bulunduğu çuvalı jiletle keserek iki kitapçığı çalan ve sınavın ertelenmesine neden olan bir genç dün Türkiye’ye giriş yapmak isterken yakalandı.Kayıt nedeni ÖSS ne demek?
ÖSS, ortaöğretim (lise) sonrası yükseköğretime (üniversite eğitimi) devam etmek isteyen öğrencilerin seçilmeleri ve tercihleri doğrultusunda yerleştirilmelerini sağlayan sınavdır.ÖSS başvuruları ne zaman 2022?
2022 TYT AYT SINAV TAKVİMİ Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’na başvurular 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapılacak. 16-17 Mart tarihlerinde ise geç başvuru yapılabilecek. 3 oturumlu YKS, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
ÖSS sınavı 2022 ne zaman?
YKS NE YAPILACAK? TYT, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. AYT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır.
ÖSS yeni adı ne oldu?
YGS GİTTİ YKS GELDİ Yeni sistemin adı ‘Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ (YKS) oldu. * Yeni sistem bu yıl kez uygulanacak. İlk iki oturum, haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü gerçekleşecek. Yabancı dil sınavı ise aynı hafta sonunda pazar günü yapılacak.1999 ÖSS Sonuç Belgesi nasıl alınır?
Tercih formu ile banka dekontu, 19 Temmuz-2 Ağustos 1999 tarihleri arasında lise ve dengi okul müdürlüklerinden birine veya ÖSYM merkezlerine 300 bin lira ödeyerek teslim edecekler ve karşığılında ‘Tercih Alındı Belgesi’ alacaklar.ÖSS nedir kimler girebilir?
Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.