AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1983 de namaz vakitleri neden degisti?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

1983 de namaz vakitleri neden değişti?​

Dönemin Diyanet İşleri Başkanlığı 1983 yılında, güneş hareketlerinde hiçbir değişiklik olmadığı hâlde, bir günde namaz vakitlerini değiştirdi. Meydana gelen çok büyük vakit farkı yüzünden birbirinden ayrı takvimler ortaya çıktı, oruç ve namaz ibadetleri tehlikeye girdi.

Fazilet takvimi namaz vakitleri neden farklı?​

namaz vakitleri diyanet veya diğer birçok takvim şirketinden farklıdır. yani fazilet takvimi’nin namaz vakitleri her zaman diyanet vakitlerine göre ileridedir. bunun sebebi ise temkin uygulamasıdır.
Türkiye Gazetesi imsakiye neden farklı?
Türkiye Takvimi ile diğer bazı takvimler, doğruluğunda ittifak olan 1983 öncesine göre hazırlanmaktadır. Diyanet’in tamiminde bildirdiği gibi, 1983 yılından önceki uygulamaya göre hazırlanan takvimlerle bu takvimlere dayanılarak hazırlanan Ramazan imsakiyeleri yanlış değil, sadece temkinlidir.
1983 te namaz saatleri değişti mi?

Ezan Saatleri Değiştirildi mi?​

“Vatandaşlarımızdan gelen yoğun taleplere binaen 20 Kasım Çarşamba gününden itibaren sabah ezanı imsak vaktinde okunacak, namaz ezandan yarım saat sonra kılınacaktır.

Süleymaniye Vakfı Takvimi neden farklı?​

nedeni sahurun erken kesilmesi değil, sabah namazının vaktinden önce olmasıdır. diyanete göre ramazanın ilk günü imsak 3.25 falandı ve insanlar bu saatte sabah namazını kılıp yattılar. oysa süleymaniye takvimine göre sahur 4.30’da bitiyor ve sabah namazı vakti başlıyordu. dolayısıyla diyanete göre sabah namazını kılıp …
Takvimlerde geçen kıble ne anlama geliyor?
takvimlerde kıble saati bulundurulur. bunun nedeni kıble saati vaktinde güneşe doğru dönen kimsenin kıbleye dönmüş olduğunu göstermektir. bu vakitte güneşe doğru dönen kıbleye dönmüş olur.
Diyanetin imsak vakti doğru mu?
İddialara bakılırsa dakikalarla değil neredeyse bir saatlik gecikme gösteren bir yanlışlık var. İddialara bakılırsa Diyanet İşleri Başkanlığı’nın takviminde İmsak saatleri yanlış. Diyanetin imsaki erkene alan Ramazan takviminde İstanbul bugün için 03,46 akşam ezanıyla başlayan iftar saati ise 20,43 olarak belirleniyor.

Temkin vakti nedir?​

Öğle ve ikindi vakitlerinde yalnızca yerleşim yerinin konumuna bağlı olarak bir fark ortaya çıktığından, ikindi vaktinde 4 dakikalık bir temkin yeterli görülmekte, öğle vaktinde ise hem temkin hem de mekruh vakit sebebiyle, güneşin tam tepede olduğu vakitten 5 dakika geçtikten sonra öğle namazı vakti başlatılmaktadır.

Temkin vaktini kim kaldırdı?​

Görülüyor ki, imsâk vaktini bulmak için, temkin zemânını çıkarmakda, temkin çıkarılmaz ise, orucun fâsid olacağını bildirmekdedir. 1 Ocak 1983’den itibaren İmsâk Vaktinden Diyanet İşleri Başkanlığı “Temkin Zamanı”nı kaldırdığından, bu Temkinsiz İmsâk Vaktine göre tutulan oruclar fâsid olmaktadır.
Namaz Vakitleri yıllara göre değişir mi?
Ancak Sabah ezanı, Ramazan ayında İmsak vaktinde, diğer aylarda İmsak’tan yaklaşık 30, 45 dakika sonra okunmaktadır. Doğduğunuzda Ramazan ayı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Tabloda yıllara göre farklılık yoktur; hangi yılda doğduğunuza bakmadan kullanabilirsiniz.
Sabah namazı ezan saati değişti mi?
Kasım ayında sabah ezanı ve sabah namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından değiştirilmişti. 1 Mart Cuma itibariyla sabah ezanı saatlerinde eski sisteme geri dönüldü Ezan, imsak vaktinde değil güneşin doğmasına bir saat kala okunacak ve güneşin doğmasına yarım saat kala cemaatle namaza durulacak.
 
Geri
Üst