AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1970 de hayatim boyunca bir kadin basbakan olacagini dusunmuyorum diyen kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

1970 de hayatım boyunca bir kadın başbakan olacağını düşünmüyorum diyen kimdir?​

Margaret Hilda Thatcher (13 Ekim 1925, Grantham, Lincolnshire – 8 Nisan 2013, Londra), Britanyalı siyasetçi. Birleşik Krallık’ta en uzun süre başbakanlık yapan kişi ve ülkenin ilk kadın başbakanı.
Mark Thatcher Kimdir?
Mark Thatcher (doğum 15 Ağustos 1953), Denis Thatcher ve eski Birleşik Krallık Başbakanı Margaret Thatcher’ın oğlu. Carol Thatcher isimli bir ikiz kardeşi vardır. Thatcher gençlik yıllarında yaşadığı playboy tarzı yaşam stili, motor sporlarına ilgisi ve iş ilişkileri ile gazete başlıklarının dikkatini çekti.

Winston Churchill nereli?​

Birleşik KrallıkWinston Churchill / Doğum yeri (Blenheim Sarayı)Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, yaygın olarak Birleşik Krallık olarak bilinen, Avrupa anakarasının kuzeybatı kıyılarında, kuzeybatı Avrupa’da egemen bir ülkedir. Vikipedi
1973 te kadın başbakan kimdir?
Başbakanlık görevini 1993-1996 yılları arasında sürdüren Çiller, Türkiye siyasi tarihindeki ilk ve tek kadın başbakandır. 1993-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi genel başkanlık görevini yürüttü. 1996-1997 yılları arasında Başbakan yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendi.

Winston Churchill in babası kimdir?​

Randolph ChurchillWinston Churchill / Babası
Winston Churchill Kimdir Hayatı?
30 Kasım 1874’te, Randolph Churchill ve Amerikalı eşi Jennie Jerome’un oğlu olarak dünyaya geldi. 1895’te Kraliyet Harp Okulunu bitirdi ve orduya girdi. Boer Savaşı’nda esir düştü ve kaçarak millî kahraman haline geldi. On ay sonra, Muhafazakâr Parti’den milletvekili seçildi.

Ülkemizin ilk kadın başbakanı kimdir?​

Tansu Penbe Çiller (24 Mayıs 1946, İstanbul), Türk ekonomist, akademisyen, siyasetçi ve 22. Türkiye Başbakanı. Başbakanlık görevini 1993-1996 yılları arasında sürdüren Çiller, Türkiye siyasi tarihindeki ilk ve tek kadın başbakandır.
Thatcher neden öldü?
İnmeMargaret Thatcher / Ölüm nedeniİnme, beyindeki zayıf kan akışının hücre ölümüne neden olduğur tıbbi durumdur. Başlıca iki türü vardır: kan akışının olmaması nedeniyle iskemik ve kanama nedeniyle hemorajik. Her ikisi de beynin bölümlerinin düzgün çalışmayı durdurmasına neden olur. Vikipedi

Geri