1940 yilinda ne kuruldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

1940 yılında ne kuruldu?​

Tarihte yolculuk : 1940
1940 yılında dünyada neler oldu?
Etiket: 1940 yılında neler oldu Dünya Savaşı’nı başlattı. O zamandan beri yedi ülke Naziler tarafından ele geçirildi. Hitler’in Reich’i, Sovyetler Birliği ve İtalya Avrupa’yı ele geçiriyor. Almanya’nın müttefiki SSCB, Polonya’nın doğusunun yanı sıra son 12 ayda Finlandiya, Estonya, Letonya ve Litvanya’yı işgal etti.
Danimarka kaç saatte düştü?
İletişim zorlukları nedeniyle bazı Danimarka kuvvetleri savaşmaya devam etti, ancak iki saat sonra tüm direniş durdu. Yaklaşık dört saat süren Alman kara harekâtı, İkinci Dünya Savaşı’nın en kısa askerî operasyonlarından biriydi.

Köy Enstitülerinin fikir babası kimdir?​

Tamamen Türkiye’ye özgü olan bu eğitim projesini 28 Aralık 1938 tarihinde milli eğitim bakanı olan Hasan Âli Yücel bizzat yönetti. Türkiye’de köy enstitüsü fikri ilk kez Amerikalı eğitim filozofu John Dewey tarafından savunuldu.
Köy Enstitülerinin kurucusu kim?
İlk önce askerliğini çavuş olarak yapmış erlerden köy öğretmeni yetiştirilip köylerine öğretmen olarak gönderilme projesini önerdi ve bu proje uygulandı.
Türk Enstitüsü kurucusu kimdir?
Köy enstitüsü, Türkiye’de ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı yasa ile açılan okul türü. Tamamen Türkiye’ye özgü olan bu eğitim projesini 28 Aralık 1938 tarihinde milli eğitim bakanı olan Hasan Âli Yücel bizzat yönetti.

Geri