AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

19 Subatta kimler dogdu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

19 Şubatta kimler doğdu?​

Sanatçı Doğum Günleri – 19 Şubat
- Millie Bobby Brown.
- Benicio Del Toro.
- Jeff Daniels.
- Alice Pagani.

19 Şubat ne günüdür?​

19 Şubat ne günüdür?
Önemli Gün ve Haftalar
TARİH | ADI
26 Ocak | Dünya Gümrük Günü
21-27 Ocak | Osmanlı Haftası
ŞUBAT
19 Şubat | Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü

23 Şubat’ta neler oldu?​

1945 – Türkiye – ABD ikili yardım antlaşması imzalandı. 1945 – Türkiye, Nazi Almanyası ve Japon İmparatorluğu’na savaş ilan etti. 1947 – Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu (ISO) kuruldu. 1991 – Körfez Savaşı: ABD Kara Kuvvetleri, Suudi Arabistan sınırını geçerek Irak topraklarına girdi.

23 Şubat 12 Mart ne oldu?​

23 Şubat 12 Mart ne oldu?
Sevr Antlaşması’nın değiştirilmesi için Londra’da toplanan konferans, bir anlaşmaya varılamadan dağıldı (23 Şubat-12 Mart). Türkiye-Amerika İkili Yardım Anlaşması imzalandı.
19 Şubat neden önemli?​
1915 – İtilaf devletleri’nin Çanakkale’ye denizden yaptıkları saldırı püskürtüldü. 1925 – Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı. Türkiye’de radyonun kurulması TBMM’de kabul edildi. 1928 – Amacı yoksul kadınlara yardım etmek olan “Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti” kuruldu.

19 Şubat Kova mı balık mı?​

19 Şubat Kova mı balık mı?
Kova (Latince Aquarius) burcu, burçlar kuşağının on birinci burcudur. 21 Ocak – 19 Şubat tarihleri arasında doğanlar Kova burcundandır. Kova burcunun özellikleri ve yıllık yorumu aşağıdaki gibidir.

19 Şubatta tarihte neler oldu?​

Dünya Savaşı: Gelibolu muharebeleri başladı. 1915 – İtilaf devletleri’nin Çanakkale’ye denizden yaptıkları saldırı püskürtüldü. 1925 – Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı. Dünya Savaşı-Iwo Jima Muharebesi: Yaklaşık 30.000 ABD askeri Batı Pasifik’teki Iwo Jima adasına çıktı.

23 Şubat’ta kim doğdu?​

23 Şubat’ta kim doğdu?
Sanatçı Doğum Günleri – 23 Şubat
- Emily Blunt.
- Álvaro Morte.
- Dakota Fanning.
- Esra Sönmezer.

Londra Konferansı hangisini siyasi sonuçlarından biridir?​

Londra Konferansı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sevr Antlaşması’nı kabul etmemiş, İtilaf Devletleri’ni yurttan çıkarmak için harekete geçmişti. TBMM, Millî Mücadele sırasında güneyde Fransızlara karşı başarılı olmuş, Türk-Sovyet görüşmelerini başlatmış, Yunan ilerleyişini durdurmuştu.

20 Şubat Kova mı?​

20 Şubat Kova mı?
20 Şubat burcu Balık’tır. 20 Şubat günü doğanların burcu Balık burcu olmaktadır. 20 Şubat – 20 Mart tarihleri arasında doğanların burcu Balık’tır.

19 Şubatta doğan kişilerden bazıları şunlardır:
- Millie Bobby Brown: İngiliz oyuncu ve modeldir. "Stranger Things" dizisindeki Eleven karakteri ile tanınmaktadır.
- Benicio Del Toro: Porto Rikolu oyuncu ve yapımcıdır. "Traffic" ve "Sicario" gibi filmlerdeki rolleri ile tanınmaktadır.
- Jeff Daniels: Amerikalı aktör ve müzisyendir. "Dumb and Dumber", "The Newsroom" gibi yapımlarda yer almıştır.
- Alice Pagani: İtalyan oyuncu ve modeldir. "Baby" dizisindeki Ludovica rolü ile dikkat çekmektedir.

19 Şubat, Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü olarak kutlanmaktadır.

19 Şubat tarihinde yaşanan bazı önemli olaylar ise şunlardır:
- 1915: İtilaf Devletleri'nin Çanakkale'ye denizden yaptıkları saldırı püskürtüldü.
- 1925: Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı, Türkiye'de radyonun kuruluşu için adımlar atıldı.
- 1928: Yoksul kadınlara yardım etmeyi amaçlayan "Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti" kuruldu.

19 Şubat doğumlu olanlar Kova burcudur. Kova (Aquarius) burcu, 21 Ocak - 19 Şubat tarihleri arasında doğanları temsil eder. Kova burcunun özellikleri genellikle yenilikçilik, özgürlükçülük ve arkadaş canlısı olması olarak sıralanır.

Son olarak, 20 Şubat Kova değil, Balık burcudur. Balık burcu, 20 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında doğanları temsil eder. Balık burcu genellikle duygusallık, sezgiler ve hayal gücü ile ilişkilendirilir.

Geri