183 sosyal destek hattı hangi durumlarda aranır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.Pandemi için hangi numarayı aramalıyız?
Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAlo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi.Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı olarak kurulan Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı, 24 saat boyunca ücretsiz hizmet veriyor. Şiddet ve istismara uğrayanların ilgili kurumlara yönlendirilmesini sağlıyor.
183 ve 122 hangi numara?
122 nolu telefon numarası AFAD’a ait bir hattır. Yaşanan doğal afetler sonucu gereken acil müdahaleler için vatandaşlar bu hattı kullanmaktadırlar. Bu hat sayesinde AFAD gerekli tüm yerlere en hızlı şekilde intikal ederek ilk yardım çalışmalarına başlamaktadır.
144 ne işe yarıyor?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen şartlı eğitim/sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, barınma yardımı, doğum yardımı vb. …
144 Hangi Saatlerde?
Maddi ve manevi her açıdan yardım sağlayan bir numara olduğu için 144 hattı arama saatleri 7/24 olarak gerçekleşir.Sosyal destek hattının telefon numarası nedir?
AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar üzerinden, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuluyor.Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112’de birleştirmişti.
144 ücretsiz mi?
Bakan İslam söz konusu merkezlere bundan böyle müracaatçı sayısı artacağını, yardımlarda eğitim konusunun ilk sırada yer aldığını, Arapça ve Kürtçe çağrılara da cevap verildiğini, ücretsiz olarak aranan bu hatlardan, Alo 183 hattının 7 gün 24 saat, Alo 144 hattının ise 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verdiğini; …
144 ne yardimi yapiyor?
Alo 144 hattı ile ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yürütülen şartlı eğitim, sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, tüp bebek yardımı, barınma yardımı gibi yardımlarla proje destekleri hakkında yapılan her türlü talep, öneri ve …