AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

180 gun icinde 90 gun kurali nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

180 gün içinde 90 gün kuralı nedir?​

180 günde 90 gün: Yeni uygulamaya göre Türkiye’de tekrar giriş yapabilme süresi, yabancının Türkiye’den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 gün ile sınırlıdır. Türkiye belirtili süre giriş yasağı konarak sınır dışı edilir.

Vize süresi geçince ne olur?​

Vize ihlali süresi 3 ay ve üzerinde ise bu ihlalin yetkili makamlar tarafından tespit edilmeden yabancı kişinin kendiliğinden sınır kapısına gelmesi ve hakkında uygulanan idari para cezasını yani vize ihlali cezasını ödemesi halinde 1 ay ile 5 yıl arasında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanacaktır.

Vizede 90 gün ne demek?​

Vizede 90 gün ne demek?
C tipi (Klasik Turist Vizesi) C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) her 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.

Vize reddi pasaporta işlenir mi?​

Vize reddi pasaporta işlenir mi?
Vize Reddi Pasaporta İşlenir Mi? Ret edilen vizenin pasaporta işlenmes,i söz konusu değildir, ret cevabı kişiye ret mektubu gönderilerek duyurulur.

Kimler sınır dışı edilebilir?​

Hakkında Sınır Dışı Etme Kararı Alınamayacaklar
- Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar,
- Ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik durumu nedeniyle seyahat etmesi riskli görülenler,
180 günde 90 gün hesaplaması: Yabancı Türkiye’den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 günden daha az kalmışsa, 90 günü tamamlayacak şekilde kalış yapmak hakkı vardır.

Hollanda Ankara Anlaşması bitti mi?​

İngiltere çalışma izni için Ankara Anlaşması bitmiş olsa da Hollanda’da yaşamak ve Hollanda’da çalışmak için Hollanda Ankara Anlaşması devam ediyor. Tabii ki bu vize türüne başvurmak için de belirli şartları yerine getirmek gerekiyor.

Hollanda çalışma izni ne kadar sürede çıkar?​

Hollanda çalışma izni ne kadar sürede çıkar?
Hollanda oturum vizesi işlem süresi Konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama işlem süresi 15-20 iş günüdür. Bu süreyi konsolosluk uzatabilir ve ya kısa tutabilmektedir. Hollanda oturma izni ücreti Konsolosluk harcı 80 € olarak tahsil edilmektedir.

Hollanda girişte aşı istiyor mu?​

Hollanda girişte aşı istiyor mu?
Ülkeye girişte aşı zorunluluğu bulunmamaktadır.

Ankara Anlaşması 2021 devam ediyor mu?​

Türkiye’den iş insanlarının İngiltere’de şirket kurarak veya kendi işini yaparak oturma izni almasına olanak sağlayan Ankara Anlaşması, 1 Ocak 2021’de İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılmasının (Brexit) ardından geçiş döneminin tamamlanması nedeniyle sonlanacak.

Ankara Anlaşması 2022 devam ediyor mu?​

Başvuru sürecinden sonra verilecek karar 2 ila 3 hafta arasında sürebilir. Eğer gelen karar olumsuz ise anlaşmaya bağlı olarak olumsuz karara ret davası açılabilir. Ankara Anlaşması 2021 yılında İngiltere için geçerli değildir. İngiltere’ye olan başvurular, 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermiştir.

Hollanda’ya işçi olarak nasıl gidebilirim?​

Hollanda’ya işçi olarak nasıl gidebilirim?
Hollanda’ya Çalışmak için Nasıl Gidilir? Hollandaya çalışmak için hollanda çalışma izni programlarından birisine kabul edilmiş olunması gerekir. Resmi iş teklifi veya çalışma sözleşmesi ile Türkiye’deki hollanda dış temsilciliklerinden randevu alarak Hollanda çalışma vize başvurusu yapılmalıdır.

Hollanda’da çalışmak için ne gerekli?​

Hollanda’da çalışmak için ne gerekli?
Hollanda Çalışma İzni Ücretli İş
- Pasaport ve fotokopisi (Onaylı oturum izni vizesinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerliliğe sahip)
- Başvuru formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulan ve imzalanmış)
- 2 adet fotoğraf.
- İş sözleşmesinin fotokopisi.

Hollanda’da aşı sertifikası nasıl alınır?​

O halde Hollanda’da da aşı sertifikası başvurusunda bulunmanız mümkün değildir. Bir test sertifikası veya iyileşme sertifikası ile korona sertifikası edinebilirsiniz.

Hollanda’ya giderken PCR testi zorunlu mu?​

Hollanda’ya gelecek yolcuların 72 saat öncesinden negatif PCR testi olsa da hızlı sonuç veren testlerden yaptırmaları gerekliliği de devam edecektir.

Yeşil pasaport ile ne kadar kalabilirim?​

Yeşil pasaport ile ne kadar kalabilirim?
Yeşil pasaportunuz ile vizesiz seyahat hakkınızı 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yalnızca turistik girişlerde kullanabiliyorsunuz. Bu duruma yeşil pasaport 6 ay kuralı deniyor, yani 6 ay içerisinde en fazla 3 ay kesintisiz olarak kalabiliyorsunuz.

Yeşil pasaport hakkı ne zaman biter?​

Yeşil pasaport hakkı ne zaman biter?
Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.

Pasaport vizesi geçmiş biri ne kadar ceza alır?​

Bu durumda vize ihlali yapan yabancının ceza olarak bir ücret ödemesi gerekir. Bu ceza yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak hesaplanır. Bazı ülkelerin vatandaşlarının bu kurala aykırı davranması durumunda bu ücrete ek olarak vize harcı da ödemeleri gerekmektedir.
 
**180 gün içinde 90 gün kuralı nedir?**
Türkiye'de yeni uygulanan 180 gün içinde 90 gün kuralı, yabancıların Türkiye'ye tekrar giriş yapabilme süresini belirlemektedir. Bu kurala göre, yabancının Türkiye'den son çıkış tarihinden itibaren geriye doğru 180 gün içinde en fazla 90 gün kalış hakkı bulunmaktadır. Eğer bu süre aşılırsa, Türkiye'ye giriş yasağı uygulanabilir.

**Vize süresi geçince ne olur?**
Vize süresini aşan bir yabancının durumu, yetkili makamlar tarafından tespit edilirse ceza alabilir. Eğer vize ihlali süresi 3 ay veya daha fazlaysa ve kişi idari para cezasını ödeyerek sınır kapısına gelirse, 1 ay ile 5 yıl arasında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanabilir.

**Vizede 90 gün ne demek?**
C tipi Schengen vizesi olan klasik turist vizesi, vize sahibine 90 günlük bir kalış hakkı tanır. Bu süre, her 180 gün içinde en fazla 90 gün olacak şekilde verilir. Bu vize türü turistik veya iş amaçlı seyahatler için kullanılabilir ve maksimum 5 yıla kadar geçerli olabilir.

**Vize reddi pasaporta işlenir mi?**
Vize reddi durumunda, reddedilen vize pasaporta işlenmez. Kişiye ret mektubu gönderilerek bu durum bildirilir.

**Kimler sınır dışı edilebilir?**
Ölüm cezası, işkence, insanlık dışı muamele gibi durumlarla karşılaşabilecek kişiler ve sağlık sorunları olanlar sınır dışı edilemeyebilir. Ancak 180 gün içinde 90 gün kuralına uymayanlar sınır dışı edilebilir.

Bu konularla ilgili daha fazla bilgi veya yeni sorularınız varsa memnuniyetle yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst