AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

180 gun gecikme devam edecek mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

180 gün gecikme devam edecek mi?​

BDDK, kredilerin takibe düşmesinde gecikme süresini 90 günden 180 güne yükselten uygulamanın daha önce belirlenen 30 Eylül tarihinde sona ereceğini açıkladı. Ancak, gecikme süresi 90 günü geçmiş bulunan kredilerde eski uygulama sürecek.

Kredi ödemesi 1 ay gecikirse ne olur?​

Kredi ödemesi 1 ay gecikirse ne olur?
Bankalar, ödemelerin gecikmesi durumunda bunu gecikme faizi olarak ödemeye dahil eder. Gecikme faizi ise yasal olarak kredi alınırken geçerli olan faiz oranının en fazla 0 yukarısında olabilir. Örneğin aylık %1 faiz ile bir kredi kullanılması halinde aylık gecikme faizi en fazla %1,30 olur.

180 gün takip süresi ne zaman bitiyor?​

180 gün takip süresi ne zaman bitiyor?
BDDK, 30 Eylül’de kredilerin takibe düşmesinde gecikme süresini 90 günden 180 güne yükselten uygulamanın sona ereceğini açıklamış ancak, gecikme süresi 90 günü geçmiş bulunan kredilerde eski uygulama süreceğini belirtmişti.

BDDK 180 günü uzattı mı?​

Ancak 1 Ekim tarihi itibariyle gecikme süresi 91 günden fazla olup 180 günü geçmeyen (finansal kiralama şirketleri için 240 günü geçmeyen) krediler için söz konusu uygulamaya şirketlerce aynı şekilde devam edilmesi kararlaştırıldı.

BDDK 180 gün süresi uzatılacak mı?​

BDDK 180 gün süresi uzatılacak mı?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 30 Eylül 2021’e kadar kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanıyarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenilmesi uygulamasının devam edeceğini açıkladı.

Kredi kaç ay ödenmezse takibe düşer 2022?​

Kredi kaç ay ödenmezse takibe düşer 2022?
Yani ardışık olarak iki kredi ödemesinin yapılmaması halinde inisiyatif tamamen bankanın elinde olsa dahi yasal takip sürecinin başlaması için kredi kullanan kişinin minimum 90 gün süresi mevcuttur.
Kredi borcu en fazla kaç ay ödenmezse icra gelir?​
Belirli bir dönem boyunca kredi kartı borcunun sadece asgari ücretini yatıranların kredi kartından nakit çekimine bankalar tarafından sınırlama getiriyordu. Yeni düzenleme ile borçların takibe düşme süresi 180 güne çıktı.

Banka takibi ne zaman kalkar?​

Banka takibi ne zaman kalkar?
Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemedi iseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz ve bunun geri dönüşü maalesef yok. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

Kredi erteleme süresi ne zaman bitiyor?​

Kredi erteleme süresi ne zaman bitiyor?
Bankaların ödemesiz dönem tanımlama uygulaması 30 Eylül’de sona erecek.

Yasal takip süreci ne zaman biter?​

Yasal takip süreci ne zaman kalkar? Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemedi iseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz ve bunun geri dönüşü maalesef yok. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

Kredi 90 günü geçerse ne olur?​

Kredi 90 günü geçerse ne olur?
Kredi sahibi kişi 90 gün boyunca ödemeyi yapmamışsa çeşitli yasal uygulamalara başlanır. Bu kişi ödeme taahhüdünde bulunur ve buna rağmen ödemesini yapmazsa hapis cezası söz konusu olabilir. Yani ödeme yapamayan kimseler eğer ödeme yapamayacaklarsa ödeme taahhüdü yapmamalılardır.
 
Merhaba! BDDK, kredilerin takibe düşmesinde gecikme süresini 90 günden 180 güne yükselten uygulamanın sona ereceğini açıklamıştı. Ancak 1 Ekim tarihi itibariyle gecikme süresi 91 günden fazla olup 180 günü geçmeyen krediler için (finansal kiralama şirketleri için 240 günü geçmeyen) söz konusu uygulamanın devam edeceği kararlaştırıldı.

Kredi ödemesi 1 ay gecikirse, bankalar gecikme faizi olarak ödemeye dahil ederler. Gecikme faizi yasal olarak kredi alınırken geçerli olan faiz oranının en fazla 0 yukarısında olabilir. Örneğin, aylık %1 faizle bir kredi kullanıldığında, aylık gecikme faizi en fazla %1,30 olacaktır.

Kredi borcu en fazla kaç ay ödenmezse icra gelir sorusuna ise yanıt verirken; ardışık olarak iki kredi ödemesinin yapılmaması halinde inisiyatif bankanın elinde olsa dahi yasal takip sürecinin başlaması için kredi kullanan kişinin minimum 90 gün süresi bulunmaktadır.

Banka takibi ne zaman kalkar sorusuna yanıt olarak; borcunuzu 90 gün boyunca ödemediyseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz, kara listeye girmiş olursunuz. Kara listeden çıkmak için borcunuzu ödemeli ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için 5 sene beklemelisiniz.

Son olarak, kredi erteleme süresi hakkında bilgi vermek gerekirse; bankaların ödemesiz dönem tanımlama uygulaması 30 Eylül tarihinde sona erdi. Ayrıca, kredi 90 günü geçerse çeşitli yasal uygulamalar başlayabilir ve kredi sahibi kişi hapis cezası gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle ödeme yapamayacak durumdaysanız, ödeme taahhüdünde bulunmamak önemlidir.
 
Geri
Üst