AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

18 yas kucuk apartta kalabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.180
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

18 yaş küçük apartta kalabilir mi?​

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Aşkın Topuzoğlu, “18 yaşından küçük bir kişi ev kiralayamaz. Böyle bir şey mümkün değildir. 18 yaşından küçükler velayet altındadırlar. Yapılan sözleşmeler geçersizdir.

Otellerde çocuk yaş sınırı kaç?​

Ülkemizdeki otellerde ağırlıklı olarak 12 yaşın altındaki bireyler çocuk politikasına dahil edilmektedir.

18 Yaş Altı günlük ev kiralayabilir mi?​

18 Yaş Altı günlük ev kiralayabilir mi?
Ev kiralamak için yaş sınırı nedir diye soranlar için yaş sınırı 18’dir. 18 yaşının altında olan kişiler tek başına ev kiralama hakkına sahip olamıyor. Ancak anne ya da baba vekaletinde ev kiralama işlemleri yapılabiliyor.

18 yaş altı otel odası tutabilir mi?​

Her odada en az 18 yaş veya üzerinde bir misafir olmalıdır. 18 yaş altındakiler, ebeveynleri eşliğinde konaklayabilir. Kimlikleri lütfen yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Kimliksiz otele giriş yapılır mı?​

2016 yılında yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre otellerin kimlik fotokopisi, kasiyerlerin cep telefonu numarası, spor salonlarının parmak izi, iş verenlerin ise din ve ırk gibi bilgileri isteme yetkisi bulunmuyor.

Otel için çocuk yaşı nasıl hesaplanır?​

Otel için çocuk yaşı nasıl hesaplanır?
Çocuk fiyatı indirim uygulamasında en az iki yetişkin ile aynı odada konaklaması halinde geçerlidir. 2016 – 2022 yılları arası doğumlu çocuklar ücretsiz hesaplanır. En az 2 yetişkin ile aynı odada 3. kişi olarak kalan 2015-2010 (yıllar dahil), yılları arası doğumlu çocuklar %50 indirimlidir.
Limak Otelleri nerelerde var?​
Limak Arcadia Sport ResortBelek / Antalya.
Günlük kiralık ev ne işe yarar?​
Günlük Kiralık Daireler misafirlerimizin kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlarken diğer taraftan dışarıdan alışveriş yaparak konaklama giderlerini daha ucuza getirmelerini sağlıyor.

Otelde kalmak için ne gerekli?​

Otelde kalmak için ne gerekli?
Otel kayıt için gerekli belgeler
- Otel fişi- otel rezervasyon işleminden sonra mail adresine gönderilen fiş numarası. İlgili belgenin çıktısı alınması ve check- in işlemi sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Kimlik belgesi – Pasaport ve/ veya kimlik kartı.

Otel giriş çıkış kayıtları ne kadar süre saklanır?​

Otel kayıtlarını kimler görebilir ya da otel kayıtları kimlere verilir sorusuna ise Mahkeme kararı olmadan kişisel haklar ve gizlilik nedeniyle kişi dışında 3 şahıslara bu bilgiler verilmez. Otel kayıtlarının ne kadar saklanması emniyetin ihtiyacı doğrultusunda geri dönük en az 5 yıl saklanmaktadır.

Otellerde evlilik cüzdanı yasal mı?​

otellerde evlilik cüzdanı istenmesi ihtiyâridir kanunî bir zorunluluk olmamakla beraber tamamen otel yönetiminin insiyatifine bırakılmıştır. ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır.

18 yaşından küçükler hangi işlerde çalışabilir?​

18 yaşından küçükler hangi işlerde çalışabilir?
Çocuk işçiler; düşme ve yaralanma tehlikesi olabilecek şekilde çalışmayı gerektirecek olanlar hariç meyve, sebze, çiçek toplama, kümes besiciliğinde yardımcı işler ve ipek böcekçiliği işleri, esnaf ve sanatkarların yanında satış, büro hizmetlerine yardımcı işler, gazete, dergi dağıtımı ve satımı (yük taşıma ve …
 
18 yaşından küçük bir kişinin apartta kalabilmesi konusu oldukça hassas ve belirli kurallara tabidir. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Aşkın Topuzoğlu'nun belirttiği gibi, 18 yaşından küçük bir kişi ev kiralayamaz. Bu durumda, genellikle velayet altındaki kişilerin konut kiralama sözleşmeleri geçersiz kabul edilir. Bu nedenle, 18 yaş altındaki bireyler genellikle anne veya babalarının vekaleti altında ev kiralamaları mümkün olabilmektedir.

Otel konaklamalarında da genellikle belirli yaş sınırlamaları bulunmaktadır. Ülkemizdeki otellerde genellikle çocuk politikası, 12 yaşın altındaki bireyleri içermektedir. Yani, oteller genellikle 12 yaş altındaki çocukları bu politika kapsamında değerlendirmektedir.

18 yaş altındaki bireylerin günlük ev kiralaması da benzer şekilde kısıtlanmıştır. Ev kiralamak için genellikle yaş sınırının 18 olduğu kabul edilmektedir. Dolayısıyla, 18 yaşından küçük bireyler genellikle tek başlarına ev kiralayamazlar; ancak ebeveynleri veya vasisi eşliğinde bu tür işlemleri gerçekleştirebilirler.

Otel odalarında konaklayabilmek için genellikle en az bir misafirin 18 yaşında veya üzeri olması gerekmektedir. 18 yaş altındaki konuklar genellikle ebeveynleri eşliğinde konaklama imkanına sahiptirler. Otel odalarına giriş yaparken kimlik ibrazının gerekliliği de konaklamanın standardı gereği önemli bir adımdır.

Son olarak, otel kayıtları ve giriş çıkış bilgileri genellikle kişisel gizlilik ve emniyet nedenleriyle belirli bir süre saklanmaktadır. Bu kayıtların başkaları tarafından görülmesi genellikle mahkeme kararı gerektirmektedir. Otel kayıtlarının genellikle en az 5 yıl saklanması, emniyetin gereksinimlerine bağlı olarak yapılmaktadır.

Evlilik cüzdanı talebi konusunda, otellerin bu belgeyi isteyip istememe konusunda tamamen insiyatiflerine göre hareket edebildikleri belirtilmektedir. Yasal olarak otellerin kimlik bilgilerini isteme hakkı bulunurken, evlilik cüzdanı istenmesi kesin bir zorunluluk değildir.

Son olarak, 18 yaşından küçüklerin çalışabileceği işler de genellikle belirli kurallarla belirlenmiştir. Çocuk işçilerin, iş sağlığı ve güvenliği açısından riskli alanlarda çalışmaları genellikle yasaklanmış olup, belirli koşullar altında hafif işlerde çalışmaları mümkün olabilmektedir. Bu konuda da özel düzenlemelere dikkat edilmesi önemlidir.
 
Geri
Üst