AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

18 Yas Alti ikametgah degisikligi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

18 Yaş Altı ikametgah değişikliği nasıl yapılır?​

İkametgâh kaydı oluştururken kişilerin beyanı esas alınır ve bu şekilde kayıt yapılır. Bir ailenin yetişkin bireyleri birbiri yerine ikametgâh bildiriminde bulunabilir ancak 18 yaş altı çocukların ikametgâh değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri adres değişikliği işlemini gerçekleştirebilir.

Ikametgah belgesi nasıl alınır?​

e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?
- Adım #1: Buradan e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
- Adım #4: Belgenin kimin için alınacağını seçin.
- Adım #5: Belgenin neden verileceğini seçin.

Bina kodu nedir?​

Bina kodu nedir?
Türkiye sınırları içerisinde taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma bilgisidir. Oturduğunuz evin veya işyerinin bir kapı numarası bir de tekil UAVT kodu bulunmaktadır. Bu kod ile taşınmazlar tanınmaktadır.

Ev adresi nasıl değiştirilir?​

Ev adresi nasıl değiştirilir?
İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.

Çocuğumun ikametgahını nasıl değiştirilir?​

Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

Çocuğun ikametgah belgesi nasıl alınır?​

Geçmişte sadece muhtarlıklardan alınan ikametgah belgesini, günümüzde Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet yoluyla da almak mümkün. Müdürlüklerden nüfus cüzdanınızla alabileceğiniz ikametgah belgesini, e-Devlet uygulaması ile sıra beklemeden ve zaman kaybı yaşamadan edinebilirsiniz.

E devlette ikametgah nasıl alabilirim?​

E devlette ikametgah nasıl alabilirim?
Edevlet üzerinden Barkodlu İkametgah belgesi indirmek
- İlk olarak edevlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.
- Giriş yaptıktan sonra, sağ üst tarafta bulunan arama çubuğuna “Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazarak ilgili sayfaya girmeniz gerekmektedir.

18 yaş altı ikametgah değişikliği nasıl yapılır sorusuna detaylı bir yanıt vermek isterim:

18 yaş altı çocukların ikametgah değişikliği bildirimi, genellikle veli, vasi veya yetişkin kardeşleri tarafından yapılmalıdır. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. **Nüfus Müdürlüğüne Başvuru:** İlk adım olarak, çocuğunuzun ikametgah değişikliği için yerel nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

2. **Gerekli Belgeler:** Başvuru sırasında genellikle kişisel kimlik belgesi ve ikametgahı değiştirecek belgeler sunmanız gerekebilir. Bu belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız önemlidir.

3. **Dilekçe Verme:** İkametgah değişikliği için gerekli olan dilekçeyi doldurmanız ve nüfus müdürlüğüne teslim etmeniz gerekecektir.

4. **Değişikliğin Yapılması:** Başvurunuzun ardından, nüfus müdürlüğü yetkilileri tarafından gerekli kontroller yapılarak ikametgah değişikliği gerçekleştirilecektir.

Bu adımları takip ederek çocuğunuzun ikametgah değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer daha fazla detaya ihtiyacınız varsa, nüfus müdürlüğünden destek alabilirsiniz.

Geri