AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

18 Mart kar tatil mi?

Editör

Yeni Üye

18 Mart kar tatil mi?​

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası, Marmara ve Karadeniz illerinde yoğun kar yağışına neden oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde 18 Mart 2022 Cuma günü okullar tatil edildi. Başta İstanbul olmak üzere eğitime ara verilen illerde, memurlar da idari izinli sayılacak.

18 Mart cuma okullar tatil mi?​

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 18 Mart 2022 Cuma günü tüm okullarda eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve malul gazi personelimiz idari izinli sayılacaktır” denildi.

18 Mart hangi illerde okullar tatil?​

18 Mart hangi illerde okullar tatil?
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’de okullar 1 gün tatil edildi. Çanakkale’de ilk ve orta dereceli okullar ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

İstanbul’da okullar yarın tatil mi?​

İstanbul Valiliği, yarın kentte beklenen yoğun kar yağışı öncesinde alınan tedbirleri açıkladı. Bu tedbirler kapsamında yarın İstanbul il genelinde okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul pazartesi günü okullar tatil mi?​

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” uyarısında bulundu. Kar yağışının en çok etkili olduğu İstanbul’da da okulların pazartesi gününe kadar tatil olacağı; Kocaeli, Trabzon, Rize gibi illerde ise eğitim öğretime cuma günü ara verilmesi kararlaştırılmıştı.

Hangi illerde okullar tatil 17 Mart?​

Hangi illerde okullar tatil 17 Mart?
Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde bugün eğitim yapılmayacak.
- GİRESUN. Giresun’da kar nedeniyle tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
- MUŞ Muş’ta yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
- NEVŞEHİR.
- RİZE.
- SAMSUN.
- SİNOP.
- TRABZON.
- ORDU.

Kocaeli’de 18 Mart okullar tatil mi?​

İşte, bugün okulların tatil edildiği iller… BUGÜN (18 MART) OKULLA TATİL Mİ? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada İstanbul’da 18 Mart günü okulların tatil edildiğini belirtti. Kocaeli Valiliği, beklenen kar yağışı sebebiyle 4 ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

18 Mart hangi okullar tatil?​

Öğrenciler ve veliler 18 Mart kar tatili açıklaması yapılan illeri araştırıyor. Aralarında İstanbul, Muş, Rize, Trabzon, Samsun ve Tekirdağ’ın da yer aldığı birçok ilde okullar tatil oldu.

Evet, 18 Mart 2022 Cuma günü bazı illerde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi. Örneğin, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Muş, Rize, Trabzon, Samsun ve diğer bazı illerde eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Ayrıca, İstanbul'da okulların pazartesi gününe kadar tatil olacağı, Kocaeli, Trabzon, Rize gibi illerinde ise eğitim öğretime cuma günü ara verildiği belirtildi.

Kar tatili olan iller arasında yer alan Çanakkale, Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle okullarda bir gün tatil edilmiştir. İstanbul Valiliği yarın kentte beklenen yoğun kar yağışı öncesinde alınan tedbirler kapsamında okulların tatil edilmesine karar vermiştir. Ayrıca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması yönünde uyarıda bulunmuş ve kar yağışının etkili olduğu illerde okulların pazartesi gününe kadar tatil olacağını duyurmuştur.

Bu bilgiler doğrultusunda, 18 Mart 2022 Cuma günü bazı illerde eğitim-öğretime ara verildiği için öğrenci ve velilerin bu durumu dikkate alarak plan yapmalarında fayda vardır. Kar tatili olan illerdeki güvenlik ve ulaşım durumlarıyla ilgili güncel bilgileri yerel yetkililerin açıklamalarından takip etmekte fayda bulunmaktadır.

Geri