AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

18 Mart Canakkale Zaferi İle İlgili Şarkılar

haberci

Yeni Üye
18 Mart Canakkale Zaferi İle İlgili Şarkı Sozleri
Canakkale Zaferi ile ilgili Canakkale Turkusunu bilmeyenimiz yoktur Canakkale Zaferi ile ilgili Canakkale Tursu sozlerini sizlerle paylaşmak istiyorum
Canakkale icinde vurdular beni Olmeden mezara koydular beni Of gencliğim eyvah
Canakkale koprusu dardır gecilmez Al kan olmuş suları bir tas icilmez Of gencliğim eyvah
Canakkale icinde aynalı carşı Ana ben gidiyorum duşmana karşı Of gencliğim eyvah
Canakkale icinde bir dolu testi Anneler babalar umidi kesti Of gencliğim eyvah
Canakkale'den cıktım yan basa basa Ciğerlerim curudu kan kusa kusa Of gencliğim eyvah
Canakkale icinde sıra soğutler Altında yatıyor aslan yiğitler Of gencliğim eyvah
Canakkale'den cıktım başım selamet Anafarta'ya varmadan koptu kıyamet Of gencliğim eyvah

Canakkale Zaferi'ne adanmış birçok şarkı bulunmaktadır ve bu şarkılar genellikle zaferin anlamını, kahramanlıkları ve acıları anlatmaktadır. İşte sizin paylaştığınız Canakkale Türküsü'nün sözleri:

"Çanakkale içinde vurdular beni
Ölmeden mezara koydular beni
Of gençliğim eyvah

Çanakkale köprüsü dardır geçilmez
Al kan olmuş suları bir tas içilmez
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Ana ben gidiyorum düşmana karşı
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde bir dolu testi
Anneler babalar umudu kesti
Of gençliğim eyvah

Çanakkale'den çıktım yan başa başa
Ciğerlerim kurudu kan kusa kusa
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde sıra söğütler
Altında yatıyor aslan yiğitler
Of gençliğim eyvah

Çanakkale'den çıktım başım selamet
Anafarta'ya varmadan koptu kıyamet
Of gençliğim eyvah"

Bu sözler, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan acıları ve zaferi hatırlatmaktadır. Türküler, o dönemdeki insanların duygu ve düşüncelerini dile getirerek, tarihi bir anı olarak günümüze taşımaktadır. Çanakkale Zaferi'nin önemini ve anlamını hatırlamak için bu tür eserler oldukça kıymetlidir.

Geri