- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
18 aylık bebeğin salyası neden akar?
Ağız içi sindirim sistemi aktifleşmeye başlayan bebeklerde, tükürük bezleri çalışmaya başlar ve salgı üretir. Üretilen bu salgının yoğunluk miktarına göre bebeklerde salya akması görülür. Yutma refleksi henüz gelişmemiş miniklerin, yoğun salgıyı yutması mümkün olamayacağı için salya akması görülebilir.2 yaşındaki çocuğun salyası neden akar?
Diş çıkarmanın dışında, çocuklarda tükürük bezlerinde ya da ağız içinde problemler olabilir ve bundan dolayı da ağızdan salya gelmesi akmasımeydana gelebilir. Bu problem, diş çürüklerinden, diş apsesinden kaynaklanabilir. Tükürük bezlerindeki iltihap da çocukta ağız suyu akıntısına yol açan rahatsızlıklardandır.Oral motor terapisinde, çiğneme hareketini geliştirme çalışmaları, dudak ve dil egzersizleri, yutma fonksiyonu kuvvetlendirmek amacıyla sık yutma çalışmaları yapılır. Tatlı içeceklerin salya akımını arttırdığı düşünülmektedir dolayısıyla bu tür tatlıların azaltılması da sürece yardımcı olabilir.
2 yaşındaki çocuğun ağzı neden kokar?
Üst solunum yolu enfeksiyonu Çocuğun alerji, sinüzit, faranjit, bademcik iltihabı gibi nedenlerden dolayı burnu tıkalıysa ve ağızdan nefes almak zorunda kalıyorsa, bu durum da çocuklarda ağız kokusuna neden olur.
Yutma refleksi henüz gelişmemiş miniklerin, yoğun salgıyı yutması mümkün olamayacağı için salya akması görülebilir. Midede asit birikiminden kaynaklı olarak bebeklerin ağzında salya toplanabilir. Ülser veya reflü başlangıcında salya görülebilir. Bağırsak paraziti olan bebeklerde, salya daha fazla görülebilir.
1 yaşındaki çocuğun salyası neden akar?
Bebeğin seli nasıl geçer?
Bebeklerde Salya Salgısı Nasıl Geçer?- Bebeğin ağzı günde iki kez olacak şekilde yumuşak bir bebek diş fırçasıyla veya elektrikli diş fırçasıyla bebeğin dişlerine masaj yapılmalıdır.
- Bebeğin ağzı salya salgıladığı zaman temiz bir bez ile salya temizlenmelidir.
- Emzik kullanımı kesilmelidir.
Salya nasıl kesilir?
Uyurken ağızdan salya akması çözümü çok basittir. Gece yastığınızı yükseltebilir, sırt üstü yatabilir ve burundan nefes almayı alışkanlık haline getirerek salya akmasını önemli ölçüde azaltabilirsiniz.Bebeğin dudağının altına biraz bebek diş jeli yahut vazelin uygulayarak salyaları bebeğin çenesinden uzak tutabilirsiniz. Jel, bebeğinizin cildini tahrişten korur, salyayı durduran bariyer vazifesi görür. Doktorunuza danışıp elektrikli diş fırçası ile çocuğunuzun diş etlerine günde 2 kez masaj yapabilirsiniz.
Çocukların uyurken ağzı neden akar?
Ağzı açık uyumak ve bu şekilde uyunduğunda ağızdan su gelmesi, yanlış uyku pozisyonu, diş problemleri, alerji, reflü, parkinson hastalığı, diş çıkarma, ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları, ağız anatomisinde problem ve kıl kurdu gibi etkilerden dolayı ağızdan su gelme durumu yaşanabilir.
Bebeklerde ağız Salyasi ne zaman gecer?
Bebeklerde salya kontrolü genel olarak 15-18 ay arasında sağlanır.