- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
1779 Hangi padişah?
Abdülhamid. I. Abdülhamid (Osmanlı Türkçesi: عبد الحميد اول Abdü’l-Ḥamīd-i evvel) (20 Mart 1725 – 7 Nisan 1789), 27. Osmanlı padişahı ve 106.Osmanlı Devleti kimlerle savaştı?
Osmanlı orduları I. Dünya savaşında yedi cephede vuruştu : Kafkas ve Galiçya cephelerinde Ruslarla, Makedonya’da Yunan ve Fransızlarla, Çanakkale’de İngiltere, Fransa ve İtalya ile ; Filistin, Suriye ve Irak cephelerinde İngiliz ordularıyla.Osmanlı Iranla neden savaştı?
1578-1590 Osmanlı-Safevî Savaşı 1578 senesinde İran istilasında bulunan Dağıstan, Şirvan ve Gürcistan beylerinin İran bakilari karşısında Osmanlı Devleti’nden yardım istemeleri ve İran kuvvetlerinin Irak’ta Osmanlı topraklarına tecavüz ederek Amasya Antlaşması’nı bozmaları sebebiyle İran’a karşı harbe karar verildi.
El Ariş antlaşması hangi padişah döneminde imzalandı?
Osmanlı ordusu Mısır’ı başarıyla savundu. 1801 yıl El-Ariş Antlaşması imzalandı . Hangi Padişah zamanında …..? 3.Selim zamanında kurulmustur.
Sultan Vahdettin Kaçıncı padişah?
Mehmed, Sultan Vahîdeddin ya da Sultan Vahdettin (Osmanlı Türkçesi: وحيد الدين, Vahîdüddîn, Mehmed-i Sadis; d. 4 Ocak 1861, İstanbul – ö. 16 Mayıs 1926, San Remo), Osmanlı İmparatorluğu’nun 36. ve son Padişahı ve 115. İslam halifesidir.Birinci Dünya Savaşı hangi devletler arasında yapılmıştır?
I. Dünya Savaşı’nda İngiltere, Fransa, Sırbistan ve Rusya İmparatorluğu’nun oluşturduğu (daha sonra İtalya, Yunanistan, Portekiz, Romanya ve ABD’nin katıldığı) İtilaf Devletleri, Almanya ve Avusturya-Macaristan’ın oluşturduğu (daha sonra Osmanlı İmparatorluğu ve Bulgaristan’ın katıldığı) İttifak Devletleri’yle savaştı.1732 Ahmet Paşa Antlaşması nedir?
Ahmed Paşa Antlaşması, 10 Ocak 1732 tarihinde Osmanlı Devletiyle Safevilerin yönettiği İran arasında imzalanmış bir antlaşmadır. 1730-1732 Osmanlı-İran Savaşı’nı sona erdirmiştir. Bu antlaşmanın bazı şartları şunlardır: Kuzeyde Aras Irmağı iki ülke arasında sınır kabul edildi.
Osmanlı-İran savaşlarının genel özellikleri nelerdir?
-İran’ın Anadolu’da Şiilik propagandası yapması. -Sınır anlaşmazlıkları. -İran’ın Osmanlı Devleti’nin batıda savaşmasından ve Celali isyanlarından yararlanmak istemesi. -Savaşı Osmanlı Devleti kazanmış ve yapılan 1590 Ferhat Paşa Antlaşması ile doğuda en geniş sınırlara ulaşılmıştır.