AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

170 kredi ile mezun olunur mu?

Editör

Yeni Üye

170 kredi ile mezun olunur mu?​

Toplaması gereken toplam kredi sayısının en az 170 olması gereklidir. Ortak derslerden başarılı olmalısınız. Dil ve anlarım dersini geçmeniz gereklidir. En az bir dönem açık öğretim lisesinde sınava gitme şartı vardır.

AÖL 4 dönem kaçıncı sınıf?​

AÖL 4 dönem kaçıncı sınıf?
Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir; Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir. Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir. Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.

Açık lise kaç tane sınav var?​

Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır.

AÖL mezun olmak için kaç kredi lazım 2021?​

AÖL mezun olmak için kaç kredi lazım 2021?
Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için 8 dönem öğrenim görüp toplam 170 krediyi tamamlamanız gerekiyor. Bir yolda 3 dönem olup, her dönemde 35 kredi alabilirsiniz. Her dönemde bütün derslerden başarılı olmanız halinde en erken 3 yılda Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilirsiniz.
Açık Öğretim kredi 170 olunca ne olur?​
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıköğretim lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, açıköğretim lisesinde okuyan öğrencilerin azmini ve hayallerini bildiklerine işaret etti.

Açık Öğretim Lisesi 4 dönem sınavı ne zaman?​

Açık Öğretim Lisesi 4 dönem sınavı ne zaman?
Dönem Sınavları 04 Aralık 2021 tarihi saat 09:30’dan – 10 Aralık 2021 tarihi saat 23:59’a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.

Lise 3 kaçıncı sınıf?​

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.

Açık Lise sınavları yılda kaç kez yapılır 2022?​

Açık Lise sınavları yılda kaç kez yapılır 2022?
3. Dönem Sınavları Temmuz Ayında Yapılacak! Açık Lise öğrencileri 2021-2022 eğitim öğretim yılında toplam 3 kez sınava katılacak.

Bir dönemde kaç tane sınav var?​

“4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.”

Toplam kaç krediyle mezun olunur?​

Toplam kaç krediyle mezun olunur?
Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi’nde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi.
Açık Lise geçme kredisi kaç 2022?​
Ortak (zorunlu) derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir.

Açık öğretim lisesi ek puan veriyor mu?​

Açık öğretim lisesi ek puan veriyor mu?
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP’ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.

Açık Lise zorunlu dersler bitmeden mezun olur mu?​

Zorunlu dersler,sistemde “AÖL öğrenci girişi” bölümünde sol köşedeki “zorunlu dersler” bölümünde görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olabilmesi için sınava girip, başarması ya da muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken derslerdir.

Açık öğretim lisesinden mezun olmak için toplam 170 kredi almanız gerekmektedir. Mezun olabilmek için en az 8 dönem öğrenim görüp bu kredi sayısını tamamlamanız gerekmektedir. Bir yolda 3 dönem olup, her dönemde 35 kredi alabilirsiniz. Her dönemde bütün derslerden başarılı olmanız şartıyla en erken 3 yıl içinde Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olabilirsiniz.

Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı ile ilgili olarak ise Açık Öğretim Lisesinde 4 dönem, örgün eğitimdeki bir lise 2. sınıfa denk gelmektedir. Yani Açık Öğretim Lisesindeki 4 dönem, örgün eğitimdeki lise 2. sınıfa denk gelmektedir.

Açık Öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılmaktadır ve sınavlar iş takviminde belirtilen tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde iki gün ve üç oturumda gerçekleşmektedir.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açık öğretim lisesi öğrencilerinin 170 kredi ile mezun olabileceklerini duyurmuştur. Bu da öğrencilerin birçok dersi zorunlu olarak almadan da mezun olabileceklerine işaret etmektedir.

Geri