17 25 Aralik hakkinda ne biliyorsun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

17 25 Aralık hakkında ne biliyorsun?​

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu veya 2013 Türkiye yolsuzluk skandalı, 2013-2014 yıllarında yürütülen ve bazı kamu kurum ve kuruluşları ile aralarında dört bakanın da yer aldığı kamu görevlilerinin görevi kötüye kullanma ve rüşvet ile suçlandığı soruşturmalardır.

Dershane Kapatma ilk ne zaman?​

Dershane krizi 15 Kasım 2013 tarihinde gazete “dershane” ekiyle birlikte 1.5 milyon adet basılıp dağıtıldı. Buna karşın Başbakan Erdoğan dershaneleri kapatma kanununun Bakanlar Kurulu ve Meclis’ten geçeceğini tekrar ilan etti.
Feto operasyonu ne zaman başladı?
Daha fazla bilgi için tartışma sayfasına bakınız. Paralel Devlet Operasyonu diğer adıyla Paralel Yapı Operasyonu, ilk olarak 22 Temmuz 2014 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından emniyet içerisinde gerçekleştirilen tutuklamalar ile başladı.
AK Parti ne zaman kuruldu?
14 Ağustos 2001Adalet ve Kalkınma Partisi / Kuruluş tarihi

25 Aralık Neden Önemlidir?​

1932 – Çin’in Guangzhou bölgesinde 7,6 şiddetinde deprem: 70.000 kişi öldü. 1936 – Şark demiryolları, Türkiye Hükümeti tarafından satın alındı. 1952 – Said-i Nursi’nin yargılanmasına başlandı. 1963 – Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kuruldu.

25 Aralık hangi özel gün?​

Noel (Doğuş Bayramı) 336 – İlk Noel kutlaması Roma’da yapıldı. 1522 – Rodos, Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girdi.
Dershaneler ne zaman kapanacak?
Dershaneler 1 Eylül 2015’e kadar devam edecek Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte faal olan dershaneler ile bu kanunla yapılan düzenlemelere göre gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015’e kadar devam edebilecek.
Dershane kaldırıldı mı?
Ne var ki mevzuattan çıkartılan dershaneler, özel öğretim kursu adıyla hayatımızda var olmaya devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılının Ocak ayında hem temel liselerin hem de öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim öğretim yılında kapatılacağını açıkladı.

Paralel devlet yapılanması ne demek?​

Paralel devlet, ilk olarak Amerikalı tarihçi Robert Paxton tarafından literatüre kazandırılmış; yönetim, organizasyon ve yapı olarak devleti andıran fakat devletin ya da hükûmetin yasal bir parçası olmayan organizasyonları tanımlayan bir ifadedir.

Prof Dr Reşit Haylamaz kimdir?​

Reşit Haylamaz ilahiyat doktorudur. 1999-2004 yılları arasında Cihan Haber Ajansı Genel Müdürlüğü yapmıştır. FETÖ Terör Örgütünde Molla olarak faaliyet yürütmüş. 29.9.2015’te yurtdışına kaçmıştır. Halen terör örgütü yöneticiliği iddiasıyla aranmaktadır.
AK Parti kimler tarafından kuruldu?
Recep Tayyip ErdoğanBinali YıldırımAdalet ve Kalkınma Partisi/Kurucuları
3 Kasım 2002 de ne oldu?
2002 Türkiye genel seçimleri, 3 Kasım 2002 günü Türkiye genelinde yapılan erken genel seçimdir. Bu genel seçim ile Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem milletvekilleri seçilmiştir.

25 Aralık da ne var?​

1963 – İsmet İnönü, bağımsız milletvekilleriyle yeni bir koalisyon hükümeti kurdu. 1972 – Nikaragua’daki depremde 10 bin kişi öldü. 1976 – Hac’dan dönerken gemilerinin batması sonucu 100 kişi öldü. 1979 – Tunceli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gül öldürüldü.

Hristiyanların 25 Aralık’ta kutladıkları günün adı nedir?​

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık’ta kutlanır. Bazı ülkelerde kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arifesiyle başlar ve 25 Aralık bitimine kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık’a denk gelen 6 Ocak’ı Noel olarak kutlarlar.

Geri