AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

160 kredi ile mezun olunur mu?

Editör

Yeni Üye

160 kredi ile mezun olunur mu?​

Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı. Açıköğretim liselerinde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebiliyorlardı.

AÖL 35 krediden fazla alınabilir mi?​

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir.

Açık Öğretim Lisesi 35 kredi verilecek mi?​

Açık Öğretim Lisesi 35 kredi verilecek mi?
35 kredi aktif , donuk ve silik konumdaki şartları tutan bütün öğrencilere verilmiştir – verilecektir . 3. DÖNEM KREDILERININ YUKLENIP YUKLENMEDİGİNİ DÖNEM BILGILERINDEN GÖREBİLİRSİNİZ. Dönem bilgilerinin en altında 2019/3 Dönem eklenmiş ise krediniz yüklenmiş demektir.

AÖL 1 ders kalırsa ne olur?​

AÖL 1 ders kalırsa ne olur?
Bir öğrenci, bu kısımda bulunan tüm dersleri dönem dönem seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.

Açık öğretim lisesi kaç kredi ile biter 2021?​

Toplamanız gereken kredi sayısı toplam 170’dir. Ortak derslerin tamamından başarılı olmanız gerekir. Yada bu derslerden muaf olmanız gereklidir. En az 8 dönem öğrenim görmesi gereklidir.

AÖL ders seçimi 35 kredi olmak zorunda mı?​

Öğrenciler Açıklise ders ekle/sil işlemlerinde 35 kredililik ders seçme zorunluluğunu tamamlamak zorunda. AÖL kayıt ücreti ise 35 lira olacak.

Açık Lise zorunlu dersler verilmezse ne olur?​

Açık Lise zorunlu dersler verilmezse ne olur?
Bir öğrenci, bu kısımdaki dersleri dönemlerde seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden ya da bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.

AÖL de 45 geçer not mu?​

AÖL de 45 geçer not mu?
Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor.

Mezuniyet için gerekli olan kredi sayısını belirleyen okul 170 kredi olarak açıklamış. Genel olarak açık öğretim liselerinde mezuniyet için alınması gereken kredi sayısı 192 idi, ancak şimdi 170 krediye düşürülmüş. Öğrenciler, bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebiliyorlar. Bu durumda, öğrencilerin daha fazla kredi alabilmeleri için fazladan bir dönem daha eğitim almaları gerekebilir.

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredi olarak belirlenmiş. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilirler. Yani, 35 krediden fazlasını aynı dönemde alamazlar.

Açık Öğretim Lisesinde öğrencilere 35 kredi verilecek. Bu krediler, aktif, donuk ve silik konumdaki şartları tutan bütün öğrencilere verilmiş veya verilecek. Kredilerin yüklendiğini dönem bilgilerinden takip edebilirsiniz. Eğer 2019/3 Dönemi eklenmişse, kredileriniz yüklenmiş demektir.

Açık Öğretim Lisesinde 1 ders bile kalması durumunda öğrenci mezun olamıyor. Öğrenciler, tüm dersleri dönem dönem seçip geçmeli ve geçemedikleri dersler için en fazla 3 kez sınava girip muaf olmalılar. Bu nedenle, bir ders bile kalsa toplam krediler 500 olsa bile mezuniyet gerçekleşmiyor.

Açık Öğretim Lisesi için 2021 mezuniyetinde toplam kredi sayısı 170 olacak. Öğrencilerin tüm ortak derslerden başarılı olmaları veya muafiyet almaları gerekmektedir. En az 8 dönem öğrenim görmesi gereklidir.

Açık Öğretim Liselerinde ders seçimi 35 kredilik olmak zorundadır. Yani öğrenciler ders ekleme/silme işlemlerinde 35 kredilik ders seçme zorunluluğunu tamamlamak zorundadırlar. Ayrıca AÖL kayıt ücreti de 35 lira olarak belirlenmiştir.

Eğer Açık Lise zorunlu dersler verilmezse veya başarıyla tamamlanmazsa, öğrenci mezun olamaz. Öğrenciler, zorunlu dersleri dönemlerde seçip geçmeli ve gerektiğinde muafiyet sınavlarına girmelidirler. Bir ders bile eksik kaldığında, toplam kredi sayısı ne olursa olsun mezuniyet gerçekleşmez.

AÖL'de not sistemi 100'lük sistem olduğundan, bir dersten başarılı olmak için 45 puan alınması gerekiyor. Yani, 45 ve üzeri bir puana sahip olmak geçerli bir not olarak kabul ediliyor.

Geri