154 KV ekat belgesi nasıl alınır?
Ekat belgesi için bireysel başvuru kabul edilmez. Eğitim kuruluşları kendi kurumundan ve alt taşeron kuruluşlarından, Özel enerji şirketlerden gelen talepler üzerine program oluşturup belli dönemlerde kurs vermektedir. Kursiyerin SGK ya kayıtlı olması gerekir. Ayrıca kurs sonunda staj görmesi gerekir.Ekat belgesi kaç yıl geçerli?
Kuvvetli akım tesislerinde yüksek gerilim altında çalışacakların Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri (EKAT) Yönetmeliğine göre ilgili belgelere sahip olması gerekmektedir. Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.Belge alım ücretleri çalışma alanına göre değişiklik gösterir. EKAT belgesi alma ücretleri ortalama olarak 3500 TL ile 6000 TL arasında değişiklik gösterir.
Tedaş ekat belgesi nasıl alınır?
EKAT belgesini TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ ilgili kurumlarından alınmaktadır. Fakat bu belgeye sahip olabilmek için belirlenmiş olan eğitimleri almak ve bu eğitimler sonunda sınava girip bu sınavı verme şartı bulunmaktadır.
Ekat belgesi kimlere verilir?
EKAT BELGESİNİ KİMLER ALABİLİR? ELEKTRİK KUVVETLİ AKIM TESİSLERİNDE ÇALIŞMA BELGESİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, MESLEK YÜKSEK OKULU Elektrik Elektronik bölümü mezunu Teknisyen ve Teknikerlere verilen belgedir.
Elektrik Elektronik ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.Elektrik ustalık belgesi nasıl alınır?
Belge yenilenmesi durumunda istenilen bilgiler: a.Eski belgenin aslı b.2 adet vesikalık fotoğraf c.Nüfus cüzdanı fotokopisi d.Kan grubunu gösterir belge e.Yenileme ücretine ait dekont (2017 yılı için 50TL+%18 KDV) Belgenin zayi veya kaybolması durumunda istenilen belgeler; a.Dilekçe b.2 adet vesikalık fotoğraf c.Nüfus …YG tesislerinde işletme sorumluluğu nedir?
► İşletme sorumlusu, görevi üstlenmesini takiben mevcut yüksek gerilim tesislerini denetler, tesislerin hali hazır durumda işletme yönünden kusur ve eksiklerinin bulunup bulunmadığını belirler ve durumu işletme sahibine rapor eder.
Elektrikçi Yetki Belgesi nasıl alınır?
Bu belgeye sahip olabilmek için o alanda bilgili olmak ve bilgiyi yapılacak olan teorik ve uygulama sınavı ile kanıtlamak gerekir. Belgelendirme kuruluşlarınca, ulusal yeterliliklerde tanımlanan esaslara göre uygulanan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sonunda başarılı olabilen bireylere verilmektedir.