AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

15 yasini dolduran calisabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

15 yaşını dolduran çalışabilir mi?​

İş Kanunu 15 yaşını doldurmuş gençlerin çalıştırılmasına belirli şartlarla izin vermekte. Çocuk ve genç işçilerin çalıştırılması sıkı şartlara bağlı ve sadece hafif işlerde çalışabilirler. İş Kanunu 18 yaşın altındaki çocuk ve genç işçilerin çalıştırılmasına belirli şartlarla izin vermiştir.
Genç işçiler hangi işlerde çalışabilir?
Çocuk işçiler; düşme ve yaralanma tehlikesi olabilecek şekilde çalışmayı gerektirecek olanlar hariç meyve, sebze, çiçek toplama, kümes besiciliğinde yardımcı işler ve ipek böcekçiliği işleri, esnaf ve sanatkarların yanında satış, büro hizmetlerine yardımcı işler, gazete, dergi dağıtımı ve satımı (yük taşıma ve …
17 yaşında erkek inşaatta çalışabilir mi?
Genç ve çocuk işçiler ancak okuldaki başarılarına ve meslek seçimine veya mesleki eğitimine katılmasına engel olmayacak işlerde çalıştırılabilir. 16 yaşını doldurmamış genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır.

Çalışmak için yaş sınırı var mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversite Hastanelerinde yapılan sağlık personeli alımları, KYK 4 B sözleşmeli yurt memuru alımı, Sivil memur alımı, İtfaiye alımı ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı çalışılan yerlerde yaş sınırı aranmamaktadır. POMEM alımlarında ise kadınlarda en fazla 28 erkeklerde ise 30 yaş sınırı vardır.
Genç işçi kaç saat çalışır?
Çocuk ve genç işçilerin günlük çalışma süreleri, yirmidört saatlik zaman diliminde, kesintisiz ondört saat dinlenme süresi dikkate alınarak uygulanır. Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir.
16 yaş inşaatta çalışabilir mi?

Sağlık atamalarında yaş sınırı var mı?​

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMALARINDA YAŞ SINIRI VAR MI? Sağlık kurumlarında görev almak için atama başvurusunda bulunan adaylara yönelik olarak adayların 18 yaşını doldurup 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir.

Geri