AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı İçin Materyaller
2 tane tavuk göğsü
2-3 adet patates
1 tane kapya biber
2-3 adet yeşil biber
2 tane domates
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça( ya da 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası)
1 tatlı kaşığı tuz
Kekik, karabiber, pulbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ

15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsü, soğan, biberler, patatesler ve domates uzunlukları birebir olacak biçimde küp küp doğranır.
Maydanozlar ince ince kıyılır. Derin bir kapta doğranan tüm materyaller birleştirilir.
İçine salça, baharatlar ve ezilmiş sarımsak katılır.
Üzerine zeytinyağı ve tuz dökülerek harmanlanır.
Fırın tepsisine ya da borcama (ben kare büyük uzunluk borcam kullandım) hazırlanan karışım yayılır ve elle üstlerine yeterlice bastırılarak sıkıştırılır.
Tepsinin farklı bölgelerine minik minik tereyağı ya da margarin kesimleri koyularak evvelce ısıtılan 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst