- Konu Yazar
- #1
15 Dakikada Mayasız Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
3.5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4- 4.5 su bardağı un
15 Dakikada Mayasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve kabartma tozu hariç tüm materyaller bir kasede birleştirilip harmanlanır.
İçine elenerek un ve kabartma tozu eklenir üstüne tuz koyulur ve hamur yoğrulur. Çok ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilmesi gerekiyor.
Hamur yoğurulduktan sonra merdane yardımıyla orta kalınlıkta açılır.
Çay bardağı yardımıyla açılan hamur kesilir ve yuvarlaklar elde edilir.
Kalan hamur toplanır, tekrar açılır ve tıpkı biçimde kesilir. Tüm hamurlar bitene kadar süreç uygulanır.
Tavaya sıvı yağ dökülerek kızdırılır. Çok kızmış olan tavaya hamur atılır, hamur çok çabuk kızardığından çok bekletilmekten alınır.
Afiyet olsun
1 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
3.5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4- 4.5 su bardağı un
15 Dakikada Mayasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve kabartma tozu hariç tüm materyaller bir kasede birleştirilip harmanlanır.
İçine elenerek un ve kabartma tozu eklenir üstüne tuz koyulur ve hamur yoğrulur. Çok ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilmesi gerekiyor.
Hamur yoğurulduktan sonra merdane yardımıyla orta kalınlıkta açılır.
Çay bardağı yardımıyla açılan hamur kesilir ve yuvarlaklar elde edilir.
Kalan hamur toplanır, tekrar açılır ve tıpkı biçimde kesilir. Tüm hamurlar bitene kadar süreç uygulanır.
Tavaya sıvı yağ dökülerek kızdırılır. Çok kızmış olan tavaya hamur atılır, hamur çok çabuk kızardığından çok bekletilmekten alınır.
Afiyet olsun