AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

14 aylik bebege nasil davranilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

14 aylık bebeğe nasıl davranılmalı?​

Onunla daha çok ilgilenmek, sabırlı olmak onun gelişimi için son derece önemlidir. Özellikle yürümesi konusunda ona dikkat edip eşlik etmek hem onun size olan güvenini arttırır hem de ona cesaret aşılar. Çocuğunuz birkaç haftadır yürüyorsa her gün onun güven ve istikrarının arttığını gözlemleyebilirsiniz.

14 aylık bebekle ne oynanır?​

1,2,3 ayıcık bal ve mamayı hapur hupur yemişler. ( parmaklar sayılır, yemek yeme hareketi yapılır.) *Bebeğinizin karşısına geçerek 14. Ay Q Bebek parmak oyununu el hareketlerini kullanarak söyleyin. Yapmış olduğunuz el hareketlerini yapması için onu teşvik edin.
14 aylık bebek en az kaç kilo olmalı?
14 aylık bir kız bebek kilosu 9,4 kilo, 14 aylık erkek bebek kilosu ise 10 kilodur. 14 aylık kız bebek boyu 76,4 santim ve 14 aylık erkek bebek boyu 78 santimdir.
14 aylık bebek kaç kelime söyler?
Konuşabildikleri kelime sayısı hızla artar. Yaklaşık 4-8 kelime konuşabilir. Net bir şekilde anne ve baba diyebilir.

14 aylık bebeğim yemek yemiyor ne yapmalıyım?​

Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Ve her istediğinde emzirmemek. Çünkü nasılsa yemese bile karnının emerek doyacağını biliyor ve bu nedenle de yemiyor bebişler.

14 aylık bebek gece neden sık uyanır?​

Eğer bebek gece kalkmalarını alışkanlık haline getirmediyse, bebeklerin gece uyanma sebebi beslenme ihtiyacıdır. Bebekler geceleri genelde ilk 3 ay 3 kez, 3-6 ay arası 2 kez, 6-12 ay arası 1 kez beslenmek için uyanabilir. 1 yaşından sonra ise gece beslenmesinin kesilmesi ve bebeğin kesintisiz uyuması beklenir.
14 aylık bebek nasıl beslenmeli?
14 aylık bebeğin beslenmesi ile ilgili olarak gün içerisinde ortalama 6-7 öğün yemek yiyebildikleri belirtilir. Bebeğinin alması gereken besin miktarları 1 yemek kaşığı lor peyniri, 1 elma, bir küçük kase bal kabağı çorbası, 1 küçük muz, 2 ızgara köfte gece yatarken bir çay bardağı süt olabilir.
14 aylık bebek neden konuşmaz?
Yetersiz uyarım, yetersiz beslenme, maruz kalınan ekran süresi ve bakım verende depresyon bebek ve çocuklarda konuşma gecikmesi ya da sınırlı kelime dağarcığına sebep olabilmektedir. Konuşma gecikmesinde en sık rastlanılan olgu özgül dil bozukluğudur.
Bebeğin ilk altı ay, ayda ortalama 800 gr. alması bebeğin iyi beslendiğini gösterir. 6 aydan sonra büyüme hızı, ilk altı aya oranla biraz daha yavaşlar. Bebeğin 6. ve 12. ayları arasında, aylık olarak 400 gram ile 600 gram arasında kilo alması öngörülür.
Biz de buradan yola çıkarak hazırladığımız içerikte, bebeklerin kilo almasına yardımcı olan sağlıklı yiyecekleri derledik.
- Avokado. Bebeklere kilo aldıran yiyeceklerin başında gelen avokado, vitamin ve mineral içeriği yüksek bir besindir.
- Hurma.
- 3. Ceviz.
- Yoğurt.
- Muz.
- 6. Tatlı Patates.
- 7. Yumurta.
- 8. Pekmez.
14 aylık bebek neler öğrenebilir?
14 Aylık Bebek Motor Gelişimi
14 aylık bebek ne konuşur?
14 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi İsmini söylediğinizde size bakar, yanınıza gelebilir. Birkaç kelime söyleyebilir (anne, baba gibi), her geçen gün daha çok kelime öğrenir. “Hayır” kelimesini duyunca genellikle durur. Kendisi de “Hayır” kelimesini sık sık söyleyebilir.

15 aylık bebek neden iştahsız olur?​

Viral ve bakteriyel enfeksiyonlar bebeğin iştahsız olmasına neden olabilir. Solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları ve bağırsak enfeksiyonları bebeğin beslenmesini bozabilir. Yine ülkemizde sık görülen parazitler (özellikle kıl kurdu) ciddi iştahsızlık nedenidir.

14 aylık bebek uyku düzeni nasıl olmalı?​

14 aylık bebeklerde uyku düzeni, gün içerisindeki fiziksel aktivitelerin yoğunluğuna ve beslenme düzenine bağlı olarak değişir. Bu süreçte bebeklerin ortalama 13-14 saat uyumaya devam etmesi gerekir. Nitelikli uyku, bebeğinizin mental gelişimi açısından elzemdir.
 
Geri
Üst