AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

136 hesap hangi durumlarda kullanilir?

Editör

Yeni Üye

136 hesap hangi durumlarda kullanılır?​

136 Nolu Diğer Çeşitli Alacaklar Hesabı 136 No.lu Diğer Çeşitli Alacaklar Hesabı, 13 numaralı “Diğer Alacaklar” hesap grubunda yer alır. hesaplarından herhangi birine dahil edilemeyen alacakların izlendiği hesaptır.

104 hesap nedir?​

MADDE 1 – 23/12/2016 tarihli ve 29927 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye İş Kurumu Muhasebe Uygulama Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “103 Verilen Çekler ve Gönderme Emirleri Hesabı”ndan sonra gelmek üzere “104 Proje Özel Hesabı” ibaresi eklenmiştir.

740 hizmet üretim maliyeti nedir?​

740 hizmet üretim maliyeti nedir?
Üretim işletmelerinde Tek düzen muhasebe sistemi esas alınarak maliyetler gider çeşidine (7/B) ve işletme fonksiyonlarına (7/A)göre kaydedilir. Hizmet işletmelerinde oluşan ilk madde malzeme, işçilik ve genel hizmet maliyetlerin tümü ise 740 Hizmet üretim maliyetleri hesabına kaydedilir.

135 hesap nasıl çalışır?​

135 Personelden Alacaklar Hesabı, “13 DİĞER ALACAKLAR” hesap grubu içinde yer alan bir hesaptır. 135 Personelden Alacaklar Hesabı, İşletmeye dahil personel ve işçinin işletmeye olan çeşitli borçlarını kapsar. 135 personelden alacaklar hesabına, alacağın doğması halinde borç; tahsili halinde ise alacak kaydedilir.

320 cari hesap nedir?​

320 No.lu hesap, satıcılar hesabıdır. Bu hesap işletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçların izlendiği hesaptır. Ortaklar, ana kuruluş, iştirakler ve bağlı ortaklıklara olan senetsiz ticari borçların bilanço dipnotlarında gösterilmesi gerekir.

336 hesap kodu nedir?​

336 hesap kodu nedir?
336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇLAR 331 ~ 335 nolu hesaplarının konusu olmayan tüm kısa vadeli borçların takibi için kullanılır.
740 hesabı nerelerde kullanılır?​
Çoğunlukla turizm gibi hizmet sektöründe çalışan işletmelerin hizmet maliyetlerinin takibi için kullanılır.
740 hizmet üretim maliyeti dönem sonunda hangi hesaba aktarılır?​
Dönem sonunda 740, 750, 760, 770 ve 780 hesaplarında yer alan tutarlar ve bunların yansıtma hesabı olan 741, 751, 761, 771, 781 Kod’lu hesapların alacağı karşılığında sırayla 622, 630, 631, 632 ve 660 Kod’lu gelir tablosu hesaplarının borcuna aktarılır. 740, 750, 760, 770 ve 780 hesaplar yansıtma hesaplarıyla …

135 hangi hesapta izlenir?​

135 hangi hesapta izlenir?

336 no.lu hesap hangi durumlarda kullanılır?​

380 hesap nasıl çalışır?​

380 GELECEK AYLARA AİT GELİRLER HESABI b) İşleyişi: Tanımda belirtilen özelliklere uygun gelir tahsil edildiğinde veya uzun vadeli olan bir gelir kısa vadeli hale dönüştüğünde hesap alacaklanır. Cari dönemi izleyen ilgili gelir hesaplarına aktarma işlemi yapıldığında hesap borçlanır.

136 numaralı hesap, diğer alacakların izlendiği ve 13 numaralı "Diğer Alacaklar" hesap grubunda yer alan bir hesaptır. Bu hesaba dahil edilemeyen alacakların takibi için kullanılır.

104 numaralı hesap ise Türkiye İş Kurumu Muhasebe Uygulama Yönetmeliği'nde yer alan "103 Verilen Çekler ve Gönderme Emirleri Hesabı"ndan sonra gelen "104 Proje Özel Hesabı"dır. Bu hesap belirli projelerin maliyetlerini takip etmek amacıyla kullanılır.

740 numaralı hesap ise hizmet üretim maliyetlerini izlemek amacıyla kullanılır. Üretim işletmelerinde hizmet üretim maliyetlerinin kaydedildiği bu hesaba, hizmet işletmelerinde oluşan ilk madde malzeme, işçilik ve genel hizmet maliyetleri kaydedilir.

135 numaralı hesap, personelden alacakları izlemek amacıyla kullanılır. İşletmeye dahil personel ve işçinin işletmeye olan çeşitli borçları bu hesapta takip edilir.

336 numaralı hesap ise 331 ile 335 numaralı hesapların konusuna dahil olmayan tüm kısa vadeli borçların takibi için kullanılır.

380 numaralı hesap ise gelecek aylara ait gelirlerin izlendiği bir hesaptır. Bu hesap gelir tahsil edildiğinde veya uzun vadeli bir gelir kısa vadeli hale dönüştüğünde alacaklanır ve gelir hesaplarına aktarıldığında borçlanır.

Geri