130 gram un kaç bardak?
Mutfak Ölçüleri: Kaç Gram, Kaç Kaşık, Kaç Bardak Eder?120 ml sivi yag kac bardak?
Sıvı yağ mililitre ölçülerinin gram olarak karşılıkları 1 klasik çay bardağı 100 ml sıvıyağ alıyor. 120 ml sıvıyağ 1 çay bardağı ve ilave olarak çeyrek çay bardağına yakın bir miktarda sıvıyağ toplamına eşittir.Su Bardağı (cup) Sıvı Ölçü Kılavuzu
1 su bardağı yağ kaç ml?
Malzeme
Bu da 85 cc lik bir bardakdır.?
En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak. Bu da 85 cc lik bir bardak. Yani çay bardağı eğer küçük diye belirtilmemişse ortadaki kullanılmıştır. >>> Şimdi yine resimler eşliğinde , mutfakta en çok kullandığımız ürünlerin 1 bardağı kaç gram geliyormuş bakalım.
Ne kadar cc olan bir bardak var?
Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan. En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak.1 su bardağı un = 120 g?
Unu bardaklara doldururken hafif salladım yani aralarında boşluk kalmadı ama kesinlikle bastırmadım. 1 su bardağı un = 122 g ( resimdeki ölçüleri aynen yazdım. Hesapta kolaylık için 120 g da diyebiliriz )1 çay bardağı un = 70 g. 1 küçük çay bardağı un = 50 g. “””Koyu renk ile tırnak içinde yazdığım bu kısım, buraya sonradan (15.01.2015 tarihinde) eklenmiştir. Bardak ölçüleri yazısını hazırlayalı epey zaman geçti.