AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 yas cocuga nasil davranmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

12 yaş çocuğa nasıl davranmalı?​

- Ergen çocuğunuza, her şeyden önce onu anladığınızı ve ona değer verdiğinizi hissettirin.
- Nasihat almaktan hoşlanmayabileceğini unutmayın.
- Arkadaşlarıyla ve kendi geçmişinizle kesinlikle kıyaslamayın.
- Onu başkalarının yanında azarlamayın ve küçük düşürmeyin.
- Çocuğunuz isteklerinde ölçüsüz olabilir, anlayışlı olun.

18 yaşından küçük biri şahit olabilir mi?​

Bu durumda kimin tanığın tanıklıktan çekinme hakkı konusunda karar vereceği kanunda gösterilmemiştir. Ancak yaş küçüklüğü durumunda çocuğun anne ve babasından birisi şüpheli ve sanık ise diğerinin rızasıyla çocuk tanık olarak dinlenebilir.

18 yaşından küçükken işlenen suçlar polis olmaya engel mi?​

18 yaşından küçükken işlenen suçlar polis olmaya engel mi?
18 yaş altı işlenen suçlar devlet memurluğuna engel değildir. 18 yaşından küçükken işlenen suçlar güvenlik soruşturması kapsamında değerlendirmeye esas alınamaz. 18 yaş altı suçlar güvenlik soruşturması kapsamında değerlendirilmeye alınmamalıdır.

18 yaşından küçüklere idari para cezası kesilir mi?​

Yayınlanan genelgede, 20 yaşının altındaki kişilerin yasağı çiğneyerek sokağa çıkmaları halinde 18 ile 20 yaşının arasındakilere 150 TL idari para cezası, 18 yaşından küçüklere ise velilerine 3150 TL idari para cezası kesilecektir.

18 yaşından küçük suç duyurusunda bulunabilir mi?​

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 15.02.1972 gün ve 43-50 ile 02.03.2004 gün ve 44-58 sayılı kararlarında ve 12. ve 9. Ceza Dairelerinin yukarıdaki kararlarında varılan ortak nokta; şikayet hakkının kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardan olduğu, küçüğü koruyucu nitelikte yorum yapılması gerektiği ve nihayetinde ayırtım gücüne …

Çocuğun, çocuklara yaklaşması gereken bir şeydir?​

Çocuğun, çocuklara yaklaşması gereken bir şeydir?
İslâm’a göre çocuk temiz bir yaratılışla ve günahsız olarak dünyaya gelir (bk. FITRAT); ona şekil veren ana baba ve sosyal, kültürel çevredir. Çocuğun, büyüklerin telkin ettikleri değerleri ve davranış modellerini içten benimsemesi ve hayatı boyunca kendilerine bağlı kalması, her şeyden önce kendisini yetiştiren insanları sevmesi ve onlara inanıp güvenmesiyle mümkündür. Bu sonucu doğuracak bir davranışla çocuklara yaklaşmak ise büyüklerin

Çocuğun, her şeyden önce kendisini yetiştiren bir babadır.?​

İslâm’a göre çocuk temiz bir yaratılışla ve günahsız olarak dünyaya gelir (bk. FITRAT); ona şekil veren ana baba ve sosyal, kültürel çevredir. Çocuğun, büyüklerin telkin ettikleri değerleri ve davranış modellerini içten benimsemesi ve hayatı boyunca kendilerine bağlı kalması, her şeyden önce kendisini yetiştiren

Peki, 12 yaşından küçük bir çocuğunuz var?​

12 yaşındaki çocuğunuz bazen her zaman bildiğiniz haliyle çocuk gibi davranabilir. Ancak sonra aniden karşınızda küçük bir yetişkin görürsünüz. Bu dönemde gerçekleşen fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlere hazırlıklı olun.
 
12 yaşındaki bir çocuğa nasıl davranılacağı konusunda önemli ipuçları verilmiş. Ergenlik dönemindeki çocuklara anlayışlı olmak, onların duygularını ve değerlerini önemsemek büyük önem taşır. Nasihat verirken nazik ve anlayışlı olmak, kıyaslamalardan kaçınmak, azarlamamak, isteklerine anlayış göstermek önemlidir.

Çocuklar her zaman çocuklara yaklaşılması gereken bir varlıktır. İslam'a göre çocuklar temiz bir yaratılışla dünyaya gelirler ve onları yetiştiren büyüklerin rehberliği ile gelişirler. Bu nedenle çocuklara sevgiyle, anlayışla ve sabırla yaklaşmak çok önemlidir.

Çocuğun, her şeyden önce kendisini yetiştiren bir baba olduğu ifadesi de doğru bir yaklaşımı yansıtır. Çocuklar, büyüklerinden aldıkları değerlerle şekillenirler ve onlara olan güvenleri ve sevgileri ile hayatlarına yön verirler.

Ayrıca, 12 yaşından küçük bir çocuğun gelişim sürecinde karşılaşabileceği değişikliklere hazırlıklı olmak önemlidir. Fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerde yaşanabilecek değişimlere karşı çocuğun yanında olmak ve destek olmak gereklidir. Bu dönemde çocuğunuzu anlamaya ve ona destek olmaya odaklanmak, sağlıklı bir gelişim için önemlidir.
 
Geri
Üst