AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 siniftan nasil mezun olunur?

Editör

Yeni Üye

12 sınıftan nasıl mezun olunur?​

12’nci sınıf öğrencileri, başarı sağlayamadıkları derslerden sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları halinde mezun edilecek. 12’nci sınıflar sorumlu dersleri olsa dahi üniversite sınavına girebilecek. Üniversiteler lise son sınıf öğrencilerinden mezuniyet diploması istemeyecek.

Sınıfı geçmek için ortalama kaç olmalı Lise 2021?​

Sınıfı geçmek için ortalama kaç olmalı Lise 2021?
Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Sınıf geçme nasıl olacak?​

Sınıf geçme nasıl olacak?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

12 sınıf öğrencileri ne zaman mezun olacak?​

12. sınıf öğrencilerinden mezun olanlara, uzaktan eğitim derslerinin sona ereceği 2 Temmuz tarihi esas alınarak, doğrudan veya yıl sonu başarı puanına göre, mezun duruma gelemeyenlere ise sorumlu oldukları derslerden yapılacak sorumluluk sınavlarında başarılı sağlamaları ve sorumluluklarının kaldırılmış olması kaydıyla …

12 sınıf bitince ne olur?​

12 sınıf bitince ne olur?
12. sınıf öğrencileri başarısız oldukları derslerden sorumlu olacak, sorumluluk sınavında başarılı olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun edilecek.

Sınıf Geçme Nasıl Olacak 2022?​

Sınıf Geçme Nasıl Olacak 2022?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınıf geçmesi için yıl sonu başarı notunun 50’nin üstünde olması gerekmektedir. Yıl sonu ortalaması başarı alt sınırının altmda kalan öğrenciler ve 3 dersten zayıfı olanlar direkt olarak sınıf tekrarına kalır.

12 sınıf karne alacak mı?​

9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri birinci dönemin sona ereceği 22 Ocak cuma günü karne almayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde karne notlarının yapılacak sınavlar sonucunda belirlenmesi kararını aldı.

12 sınıf diploması ne zaman verilecek?​

12 sınıf diploması ne zaman verilecek?
2020-2021 eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle Bakanlık tarafından tüm kademelerdeki öğrencilere yönelik karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan erişime açıldı. Talep eden öğrencilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması bugünden itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

12. sınıftan mezun olmak için öğrencilerin başarı sağlayamadıkları derslerden sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları gerekmektedir. Mezun olan öğrencilerin uzaktan eğitim dersleri 2 Temmuz tarihinde sona ereceği esas alınarak mezuniyetleri gerçekleştirilecektir. Sorumlu oldukları derslerden başarı sağlayan öğrenciler mezun olurken, başarısız olanlar ise sınıf tekrarı yapmak durumunda kalabilirler.

Sınıf geçme için ise 2021-2022 eğitim öğretim yılında lise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin yılsonu ortalamasının 50'nin üstünde olması gerekmektedir. Ayrıca, 3 dersten zayıfı olan öğrenciler de sınıf tekrarına kalabilirler. Bu yıl sınıfta kalmalarına neden olacak unsurlar Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine ve öğrenci başarı durumuna göre belirlenmektedir.

Öğrencilerin sınıf geçebilmeleri için yılsonu başarı notlarının belirlenen alt sınırdan yüksek olması gerekmektedir. Bu sınıf geçme kriterleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olup öğrencilerin başarı durumlarına göre düzenlenmektedir.

12. sınıf öğrencileri mezun olduklarında, başarısız oldukları derslerden sorumlu olacak ve sorumluluk sınavında başarılı olmaları gerekecektir. Mezuniyet puanları hesaplanarak öğrenciler mezun edilecektir.

Son olarak, 12. sınıf öğrencilerine diplomanın verilmesi için 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda tüm kademelerdeki öğrencilere karne ve başarı belgeleri verilmiştir. Eğer öğrenciler basılı karne, başarı belgesi ve mezuniyet diploması talep ederlerse, bu belgeler okul müdürlükleri tarafından kendilerine teslim edilebilir.

Geri