AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 sinifta sinifta kalma var mi?

Editör

Yeni Üye

12 sinifta sinifta kalma var mı?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor.

12 sinifta Birakirlar mi?​

12 sinifta Birakirlar mi?
Okuldan okula, hocadan hocaya değişir. Ama ortalaman düşük olursa bırakabilirler.

12 sınıf öğrencisi devamsızlıktan kalır mı?​

12 sınıf öğrencisi devamsızlıktan kalır mı?
Lise 12. sınıf öğrencilerine 45 gün izin verilmez. Öğrencilerin lisede özürlü ve özürsüz olamak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. 30 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler sınıfta kalmaktadır.

12 sınıfta sorumluluk sınavından kalırsak ne olur?​

Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur? Başarısız sayılan dersin Sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler fakat o dersin sorumluluğu üzerinden kalkmaz. Öğrenimine devam eden öğrenci dönem sonunda üst sınıfa geçse bile o dersin sorumluluk sınavına tekrardan girebilir.

2022 12 sınıflar devamsızlıktan kalır mı?​

2022 12 sınıflar devamsızlıktan kalır mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencilere, mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanıdı. Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.

12 sınıf özürsüz devamsızlık kaç gün?​

12 sınıf özürsüz devamsızlık kaç gün?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

Lisede sınıfta bırakırlar mı?​

Liselerde sınıf geçme ve karne notuyla ilgili yeni bir düzenleme var. Artık devamsızlıktan sınıf tekrarı olmayacak. Yıl sonu başarı puanı 50 altında olan öğrenciler de, başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler.

12 sınıf devamsızlık hakkı kaç gün?​

12 sınıf devamsızlık hakkı kaç gün?
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı kaç gün? Özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı 20 gündür. Özürlü ve özürsüz devamsızlık 30 günü geçmeyecektir.

12 sınıf devamsızlık kaç gün 2022?​

12 sınıf devamsızlık kaç gün 2022?
2022 LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında: Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür. Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir.

Sorumluluk sınavını geçemeyenler ne olacak?​

2022 Lise devamsızlıktan kalma var mı?​

2022 Lise devamsızlıktan kalma var mı?

Evet, 2022 yılında liselerde devamsızlıktan kaynaklı sınıfta kalma durumu söz konusu olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri doğrultusunda, liselerde özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmemelidir. Öğrencilerin bu süreyi aşmaları durumunda sınıfta kalmaları söz konusu olabilir.

Ayrıca, sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler de başarısız oldukları dersin sorumluluğu üzerinde dersi geçemeyebilirler. Bu durumda öğrenciler, üst sınıfa geçebilirler ancak belirli derslerle ilgili sorumluluklarını yerine getirmek zorunda kalabilirler. Bu durumda da sınıfta kalma riski bulunmaktadır.

Yani, 2022 yılında lise öğrencilerinin devamsızlık ve başarısızlık durumlarına dikkat etmeleri önemlidir, aksi halde sınıfta kalma riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Geri