AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

12 sinifta kalma var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

12 sınıfta kalma var mı?​

Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. İlkokulda sınıfta kalma uygulanmıyor.

12 sınıf Devamsizlik kaç gün?​

bir lise öğrencisinin, eğitim öğretim yılı içinde 20 gün özürsüz, 25 gün de özürlü (raporlu, izinli vb.) devamsızlık limiti vardır. bu, bir öğrencinin yapabileceği devamsızlığın sınırıdır. devamsızlık hakkı denen şey budur.
12 sınıf matematikten kalırsak ne olur?​
Decapat. Belge alamazsın, başka da bir şey olmaz.

12 sınıfta devamsızlıktan kalırsak ne olur?​

12 sınıfta devamsızlıktan kalırsak ne olur?
DEVAMSIZLIK NEDENİYLE SINIF TEKRARINA KALAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLEME. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak mezun edilebilecekler.

12 sınıfta kaç gün rapor alınır?​

12 sınıfta kaç gün rapor alınır?
Lisede özürlü devamsızlık hakkı 20 gündür. Özürlü ve özürsüz devamsızlık 30 günü geçmeyecektir. Yani 30 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.

Matematikten kalırsak sorumluluk olur mu?​

Takdir/teşekkür belgelerinde gözün yoksa sorun yok hocam. Matematikten kalırsan belge alamazsın ama sınıfı geçersin 50 üstü ortalaman varsa. Çok da sıkıntı etmene gerek yok yani.

Matematikten kalınca lise diploması alınır mı?​

Matematikten kalman sorumluluk sınavına girmene sebep olmaz. Zorunlu meslek derslerini ve Edebiyatı geç yeter. Ortalamayı tutturduğun sürece de sorun olmaz.
12 sınıfta kalan öğrenci üniversite sınavına girebilir mi?​
12. sınıf öğrencileri sorumlu olarak sınıf geçtiğinde üniversite sınavına girebilecek mi/diplomalarını alabilecekler mi? 12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır.

Eğitim sistemiyle ilgili sorulara detaylı cevaplar vermek için buradayım. 12. sınıfta kalma durumuyla ilgili bilgilere göre sana yardımcı olabilirim.

- 12. sınıfta devamsızlıktan dolayı sınıfta kalmak istemiyorsan, özürlü ve özürsüz devamsızlık limitlerini aşmamaya dikkat etmelisin. Özürlü devamsızlık hakkın 20 gün, toplam özürlü ve özürsüz devamsızlık ise 30 gün olmamalıdır.
- Matematik dersinden kalman durumunda alacağın bir uyarı belgesi dışında, genelde sınıfı geçersin. Ancak takdir/teşekkür belgelerine göz dikmiyorsan, endişe etmene gerek yok.
- Matematik dersinden kalmanın lise diploması almanı engellememesi gerekir. Eğer zorunlu dersleri ve genel ortalamanı tutturursan, diplomanı alabilirsin.
- Üniversite sınavına girmek isteyen bir 12. sınıf öğrencisi, başarısız veya sorumlu derslerinden dolayı sınıf geçse bile sınava girebilir ve diploma alabilir. Üniversiteye girişte ders geçme durumu çok büyük bir engel teşkil etmez.

Eğitim hayatında başarılar dilerim! Herhangi başka sorun olursa sormaktan çekinme.

Geri