AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 sinifta hangi dersler var 2021 2022?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

12 sınıfta hangi dersler var 2021 2022?​

12. Sınıf (Lise 4) Dersleri ve haftalık ders saatleri: (GENEL LİSE)

Lisede felsefe dersi hangi sınıflarda var?​

Felsefe dersi ise 10’uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11’inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12’nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9’uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.
Lisede toplam kaç ders var?
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15’e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20’ye ulaşıyor.
12 sınıfta hangi dersler var fen lisesi?
Fen Lisesi 12. Sınıf (Lise 4) dersleri ve haftalık ders saatleri

12 sinifta hangi dersler var?​

Sayısal dersler şu şekildedir:

Lise 1 dersleri nelerdir?​

İşte lise 1 (9. sınıf) dersleri 2021 2022 9. sınıf müfredatı…
Felsefe dersi hangi sinifta?
Felsefe Dersi Öğretim Programı 10 ve 11. sınıflar düzeyinde verilecek olan felsefe dersini kapsamaktadır.
Lise felsefe dersi nedir?
Bu programda; 1. Belli bir problemin değişik felsefe alanları (bilgi, bilim, varlık, etik, estetik, siyaset ve din gibi) Vida ele alınış biçimleri gözönünde bulundurulmuştur. Böylece, öğrenciye felsefi düşünme tarzının kazandırılması amaçlanmıştır.

Lisede bir günde kaç ders var?​

LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS – Tüm sınıflarda öğrenciler ikiye bölünecek ve eğitim her grubun iki gün okula gideceği şekilde planlanacak. – Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak.

Lisede dersler kaça ayrılır?​

9. Sınıf (Lise 1) dersleri ve haftalık ders saatleri: (ANADOLU LİSESİ) 2022-2023
Lisede fen dersi var mı?
FEN LİSESİ DERSLERİ VE DERS SAATLERİ Fen liselerinde toplam haftalık 36 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 3 saat seçmeli ve 1 saat Rehberlik dersi olmaktadır. Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir.
Fen lisesi hangi meslekler var?
Fen liselerinden mezun olan öğrenciler genellikle tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik gibi sayısal meslek alanlarında yükseköğrenime devam ederler. Ancak bu okullardan mezun olan öğrencilerin diğer puan türlerinden yükseköğretim bölümlerini tercih etmelerinde herhangibir engel bulunmamaktadır.

AYT de hangi dersler var?​

AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır.

9 sınıf tüm dersler nelerdir?​

9. Sınıfta hangi dersler var?

Geri