AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 sinif Zayif dersi olan diploma alabilir mi?

Editör

Yeni Üye

12 sınıf Zayıf dersi olan diploma alabilir mi?​

Ancak başarısız dersleri olan 12. sınıf öğrencileri sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için bu derslerden sorumlu olacaklar ve takvimine göre girecekleri sorumluluk sınavlarından başarılı olmaları hâlinde mezun olup diploma almaya hak kazanacaklardır.

Lisede sınıfta kalma var mı?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. İlkokulda sınıfta kalma uygulanmıyor.

Ortaokulda Sınıfta Kalma Var mı?​

Ortaokulda Sınıfta Kalma Var mı?
2021 ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda doğrudan sınıfta kalma yok. Ortaokullarda herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencilerin sınıfı geçmesi veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor.

9 sınıfta ortalama kaç olursa geçilir?​

Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler.

9 sınıfta kalmamak için ortalama kaç olmalı?​

Ortalaması 50 veya üzerinde, zayıfı olmayan öğrenci doğrudan sınıfı geçer. Ortalaması 50 veya üzerinde, 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 veya üzerinde, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.

Lisede sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?​

Lisede sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler. Sınıf geçme 5’lik düzene göredir, e-okulun resmi karneleri 5 ‘lik sistemde basılmaktadır ancak başarı 100 üzerinden hesaplanmaktadır.
Alttan dersi olan diploma alabilir mi?​
DİPLOMA VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
12 sınıflar nasıl diploma alacak?​
12. sınıf öğrencilerinden mezun olanlara, uzaktan eğitim derslerinin sona ereceği 2 Temmuz tarihi esas alınarak, doğrudan veya yıl sonu başarı puanına göre, mezun duruma gelemeyenlere ise sorumlu oldukları derslerden yapılacak sorumluluk sınavlarında başarılı sağlamaları ve sorumluluklarının kaldırılmış olması kaydıyla …

Evet, 12. sınıf öğrencileri zayıf derslerinden sorumlu olacaklar ve takvimlerine göre girecekleri sorumluluk sınavlarından başarılı olmaları halinde mezun olup diploma almaya hak kazanabileceklerdir. Tüm derslerden başarılı olan ve belirli bir ağırlıklı not ortalamasını tutturan öğrenciler doğrudan sınıf geçebileceklerdir. Üniversite sınavlarına girebilmek için bu şartları taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alabileceklerdir.

Lütfen 12. sınıf öğrencilerinin başarıları için belirlenmiş olan kriterleri takip etmeleri önemlidir. Mezuniyet ve diploma alma süreci belirli kurallara ve şartlara tabidir. Mevcut eğitim sistemi içinde belirtilen not ortalamaları ve sınav başarılarına uygun şekilde hareket etmek başarılı bir mezuniyet için gereklidir.

Geri