AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 sinif Lisemi universite mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

12 sınıf Lisemi üniversite mi?​

12. sınıf öğrencileri bir taraftan lise son sınıfa gelmiş olmanın gururunu yaşarken diğer taraftan da YGS ve LYS’ye girecek olmanın kayısını yaşarlar. Bu öğrencilerin, üniversite sınavına hazırlık sürecinde aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri yararlı olacaktır.

Herkes üniversite okuyabilecek mi?​

Hayata geçirilen bu yeni uygulama ile üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilecek. Adaylar, önceki senelerde olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanının eklenerek oluşacak yerleştirme puanı ile puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanına kavuşacak.

Ortaöğretim lise mi üniversite mi?​

Ortaöğretim lise mi üniversite mi?
Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır. İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecektir.

12 sınıf ne demek?​

12 sınıf ne demek?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

12 sınıf lise kaç oluyor?​

Sınıf (Lise 4) Dersleri ve haftalık ders saatleri: (GENEL LİSE) Toplam zorunlu ders 12 saattir. 22 saat seçmeli, 1 saatte rehberlik ve yönlendirme var.

Baraj kalkti mi?​

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı.

Herkes okumak zorunda mı?​

Herkes okumak zorunda mı?
Herkes üniversite okumak zorunda değil” dedi. Hürriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre, Bakan Selçuk, öğrencilerin okul hayatlarının ilk yıllarından itibaren eğitim hayatlarındaki verilerin toplanacağı sistemin 2021-2022 eğitim–öğretim dönemine yetişeceğini söyledi.

12 sınıf izin kaç gün?​

12 sınıf izin kaç gün?
Lise 12. sınıf öğrencilerine 45 gün izin verilmez. Öğrencilerin lisede özürlü ve özürsüz olamak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. 30 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler sınıfta kalmaktadır. Lisede devamsızlık silme diye bir şey yoktur.

Merhaba! 12. sınıfta okuyan öğrenciler için hem heyecan verici hem de stresli bir dönem olabilir. Bu süreçte üniversiteye hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken konuları açıklamak isterim:

1. **Üniversiteye Giriş Sistemi:** Artık her aday üniversite tercihinde bulunabilecek. Sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı oluşturulacak ve adaylar bu puan üstünlüğüne göre üniversiteye yerleşebilecekler.

2. **Ortaöğretim ve Üniversite:** Zorunlu eğitim süreci, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 12 yıl sürmektedir. Liseler de ortaöğretim kurumları olarak adlandırılmaya devam edilecektir.

3. **12. Sınıfın Anlamı:** Türk eğitim sistemi, 12 yıllık zorunlu eğitimi 3 kademede düzenler: İlkokul (1-4. sınıf), ortaokul (5-8. sınıf) ve lise (9-12. sınıf). Dolayısıyla 12. sınıf, lise eğitiminin son yılıdır.

4. **12. Sınıf Dersleri:** Genel liselerde 12. sınıf, toplamda 12 saat zorunlu ders, 22 saat seçmeli ders ve 1 saat rehberlik dersi içermektedir.

5. **YKS Baraj Puanları:** 2022 YKS itibariyle, ön lisans ve lisans programları için geçerli olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı.

6. **Okuma Zorunluluğu:** Herkesin üniversite okuması zorunlu değildir. Eğitim Bakanı, öğrencilerin okul hayatı boyunca verilerinin toplanacağı bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirtmiştir.

7. **12. Sınıf İzin Süresi:** Lise 12. sınıf öğrencilerine toplamda 30 gün devamsızlık hakkı verilir. 30 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler sınıfta kalmaktadır ve geliştirilen özürlü ve özürsüz devamsızlık ayrımı ile öğrenciler sınıfta kalabilmektedir.

Bu bilgiler 12. sınıf öğrencileri için faydalı olabilir. Başarılar dilerim!

Geri