AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 sinif 2 donem acik lise kac kredi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

12 sınıf 2 dönem açık lise kaç kredi?​

Toplamanız gereken kredi sayısı toplam 170’dir. Ortak derslerin tamamından başarılı olmanız gerekir. Yada bu derslerden muaf olmanız gereklidir. En az 8 dönem öğrenim görmesi gereklidir.
2 dönem açık liseye geçince ne olur?
Terapat. Sonuçta AÖL geçince ortadan kaybolmuyor, 1. dönem notlarınız da etkiler. Ortalaman 97 olduğu için de sorumlu dersin de yoktur, problem oluşturmaz. Açık lisede de 45-50 gibi notlar alıyorsunuz, oradaki dersin kredisi haftalık ders sayısı gibi bir şey oluyor.
AÖL kredi 170 olunca ne olur?
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık liseye 12 sınıfta geçilir mi?​

12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.
Açık lise diplomasının dezavantajı var mı?
Açık Lise Diplomasının Örgün Eğitim Diplomasından Farkı Var mı? Hayır düşünülenin aksine böyle bir fark yok.
Son sene açık liseye geçmek mantıklı mı?
Evet, mantıklı. Okul+yol derken ortalama 7-9 saat arası bir zaman dilimi kaybediyorsunuz, açığa geçtiğinizde bu sizin kârınız oluyor ve bu da rakiplerinize kıyasla çok daha yüksek süreler çalışabilirsiniz demek. Okulunuzda yapılacak sınavlara çalışma zorunluluğunuz olmayacak, 2 dönemde toplam 4 sınav olunuyor.
Ortak (zorunlu) derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir.

Geri