AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

12 kisilik lahmacun ici nasil hazirlanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

12 kişilik lahmacun içi nasıl hazırlanır?​

Ustasından Lahmacun İçi Tarifi (12-14 Adet) İçin Malzemeler
- 300 gr dana kıyma.
- 3 adet kuru soğan.
- 3 adet domates.
- 3 adet yeşil biber.
- 1 adet kırmızı kapya biber.
- 20 dal maydanoz.
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası

Lahmacun iç malzemeleri nelerdir?​

Antep Usulü Lahmacun İç Harcı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağlı kıyma.
- 3 adet kuru soğan.
- 3 adet domates.
- 4 adet sivri biber.
- 1/3 bağ maydanoz.
- 1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber, kimyon, isot, pul biber.
- 3 diş sarımsak.
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Sarma harcına ne girer?
Yaprak Sarma ( İç Harcı Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
50 kişilik lahmacun içi nasıl hazırlanır?
Bu malzemelerle 40-50 tane lahmacun oluyor 10-15 kişiye 3-4 Lahmacundan fazla bile düşüyor….İçi için;
- 400-500 gr kıyma.
- 6-7 domates.
- 8-9 soğan.
- 1 baş sarımsak.
- 3 adet kırmızı biber.
- Tuz.
- karabiber.
- kimyon.

1 kilo Kiymaya ne kadar soğan lahmacun?​

27 Senelik Lahmacun Ustası Eşimden Lahmacun İçi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma ( yarım kilo dana yarım kilo kuzu döş karışık çekilsin )
- 750 gr soğan.
- 750 gr domates.
- 750 gr kapya biber.
- 1 yemek kaşığı biber salçası ( acı tatlı isteğe göre )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 demet maydanoz.
- Karabiber.

Biber dolmasının iç harcı nasıl yapılır?​

Hazırlanışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun,
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- İki domatesi doğrayıp ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun,
- Pirinci ekleyip yine birkaç dakika kavurun,
Biber dolması içi nasıl yapılır?
Domatesleri ekleyip ezilinceye kadar kavurun. Süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Tuzunu, biberini ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın, suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Biberi yıkayın, saplarını çıkartıp içlerini boşaltın.
Lahmacun kıyması hangi etten yapılır?
Lahmacunun iç harcını hazırlamaya en uygun etlerin başında kaburga etinden elde edilen kıyma geliyor. Özellikle de bu kıymayı evde kendini et çekme makinenizden (varsa) elde edeceğiniz kıymayla daha da güzel.
Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun. Asma yaprağını avuç içinize alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı), içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.
Yaprak sarmasına 2 ya da 3 su bardağı su ilave etmeniz yeterli olacaktır.
 
Geri
Üst