112 vefa hatti nasil aranir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

112 vefa hattı nasıl aranır?​

65 Yaş üzeri veya evden çıkması uygun olmayan vatandaşlarımız 112, 155 veya 156’yı aradıkları taktirde, buradaki çağrı personelimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sisteme kaydederler. Talep kayıtları Vefa sistemi tarafından, anında, ilgili Valilik ve Kaymakamlıktaki yetkili personelin önüne düşer.

Vefa destek hattı ne demek?​

65 yaş üzeri veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 112, 155 veya 156’yı aradıkları takdirde buradaki çağrı personeli, vatandaşların ihtiyaçlarını sisteme kaydeder. Talep kayıtları Vefa sistemi tarafından anında, ilgili Valilik ve Kaymakamlıktaki yetkili personelin önüne düşer.
Vefa ekibine nasıl ulaşabilirim?
112, 155 VE 156 ÇAĞRI MERKEZLERİNDEN ULAŞILIYOR Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurular çağrı merkezleri üzerinden yapılabiliyor. Gruplara 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor.

Destek hattı numarası nedir?​

183 Hattı Arama Saatleri Nedir? 183 hattı arama saatleri 7/24’tür. Yani herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda 7/24 saat ne zaman istenirse aranabilir. Zira şiddet ve istismara uğrayan kişilerin ne zaman bunu yaşayacağı belli olmayacağı için, bu numara üzerinden her daim destek almak mümkün.

Vefa Vakfı kime ait?​

Vakfımızın kurucu başkanı dönemin Ulaştırma Bakanı merhum CENGİZ TUNCER’dir. Vakfımızın adı 11 Nisan 2002 tarihinde “Vefa Lisesi Eğitim Vakfı” olarak tescil edilmiştir.
Yaşlılara yardım için hangi numarayı aramalıyız?
Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın 112, 155, 156 ve diğer telefon numaraları üzerinden ihtiyaçları 22 Mart itibariyle karşılanmaya başlandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
VEFA DESTEK GRUBUNA NASIL BAŞVURU YAPILIR? Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurular çağrı merkezleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Vefa Sosyal Destek Grubu’na 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor.
Vefa ekibi ne iş yapar?
81 ilde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü yaştaki kişilerle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gece-gündüz demeden karşıladılar.

Vefa destek nasıl çalışıyor?​

Polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan grup üyeleri, gelen talepleri karşılamanın yanı sıra maske, kolonya, sabun ve dezenfeksiyon ürünlerinden oluşan kolileri, vatandaşların evlerine götürüp elden teslim ediyor.

Vefa yardımı nasıl alınır?​

Vefa Sosyal Destek Grubu’na 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan, sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar 112, 155, 156 numaralarını arayarak destek talebinde bulunabiliyor.
183 sosyal destek hattı ne işe yarar?

1000 TL yardım için nereyi aramamız gerekiyor?​

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAlo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi.

Vefa Derneği nedir?​

türkmendağı, halep, yayladağı gibi türkmenlerin mücadele verdiği yerlerde sivil halka yardım etmek amaçlı kurulmuş dernek. hatay’da anne, babalarını kaybetmiş çocuklar için eğitim olanağı ve çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Geri