AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

110 ne zaman aranir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

110 ne zaman aranır?​

Yangın ve benzeri gibi tehlikeli durumlar söz konusu olduğu için, 110 hattı 7/24 destek sağlamaktadır. Ne zaman istenirse 110 hattı aranmak suretiyle itfaiye üzerinden destek elde edilir.

Alo 122 nedir?​

Alo 122 nedir?
Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilmiştir.

118 Hangi durumlarda aranır?​

118 Hangi durumlarda aranır?
Itfaiye: 118 Bu numarayla itfaiye merkezine ulaşılır.
Yangın, doğal afet, trafik kazası, patlama (infilak) vb. kurtarma hizmetleri için 110 nolu telefonu aramanız ücretsizdir.

Kazayı kimlere haber vermeliyiz?​

Ambulans (112): Yaşanabilecek kazalar, yaralanmalar, boğulma, kalp krizi ya da yanma gibi olaylarda mutlaka 112 numaralı telefonu aramalıyız. Nerede olursak olalım hızlı şekilde ambulans gelerek sağlık ekibi müdahale eder.

Adresimizi kimlere vermeliyiz?​

Adresimizi kimlere vermeliyiz?
Cevap: Akrabalarımızla, öğretmenimizle, polislerle, komşularımızla, okul müdürümüzle paylaşabiliriz.

110 Hangi meslek?​

110 Hangi meslek?
110 Yangın İhbar/İtfaiye ‘ye a ait bir telefon numarasıydı. Başta ormanlar ve evler olmak üzere yanan ve yanma tehlikesi bulunan yerler için 110 nolu telefon aranmaktaydı.
110 itfaiye mi?​
İtfaiye’nin numarası 110 iken artık 112 acil çağrı merkezine bağlanmıştır. Artık herhangi bir yangın durumunu ihbar etmek için 112 nolu acil durum hattı aranmalıdır. İtfaiye ile birlikte ambulans, jandarma, polis, sahil güvenlik ve orman yangın ihbarlarında da 112 nolu acil yardım çağrısı aranmaktadır.

Şehirler arası yolda kazada kim aranır?​

Şehirler arası yolda kazada kim aranır?
Trafik kazası için polis numarası 155’tir. Trafik kazasının meydana gelmesinin ardından yapılması gereken şeylerden bir tanesi polisin aranmasıdır. Fakat kazada yaralanan varsa ilk olarak ambulans çağırılması gereklidir. Bunun için de 112 ilk yardım servisi aranmalıdır.

Afatın numarası nedir?​

Afatın numarası nedir?
Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112’de birleştirmişti.

Okula geç kaldım kimden yardım istemeliyim?​

– Eğer bir öğrenci sınıfta en arkada oturuyor ve tahtaya göremiyorsa, o zaman mutlaka öğretmenden yardım istemelidir. Öğretmene çok net görmediğini söylerse öğretmen de onu ön sıraya alabilir.

Ev adresimizi neden bilmeliyiz kısa?​

Ev adresimizi neden bilmeliyiz kısa?
Böylece evimizin yakınlarına geldiğimiz zaman hangi evin bize ait olduğunu kolayca bulabiliriz. Herkesin evi güzel ve özeldir. Evimiz bizim için çok önemlidir ve ailenizle beraber okulumuza gitmediğimiz zamanlar hayatımızı orada geçiririz. O yüzden evimizin adresini iyi bilmemiz gerekmektedir.

Ev adresi ne için gereklidir?​

Ev adresi ne için gereklidir?
Cevap: Kaybolduğumuzda, sağlık ve güvenlik gibi acil durumlarda, okulda bazı formların doldurulmasında, bize kolaylık sağlar.

110 Hangi acil durumdur?​

110 Nerenin Numarası Başta ormanlar ve evler olmak üzere yanan ve yanma tehlikesi bulunan yerler için 110 nolu telefon aranmaktaydı. Ancak 10 Temmuz 2021 tarihi itibari ile tüm acil yardım numaraları olan polis, itfaiye, ambulans, jandarma ve sahil güvenlik numaraları 112 nolu telefona bağlandı.

110 ne için kullanılır?​

110 ne için kullanılır?

110 itfaiye nedir?​

110 itfaiye nedir?
AKS-110 Arama, Kurtarma ve Sağlık üçlüsünü bir araya getiren bir sistemdir. AKS-110 ekipleri profesyonel kurtarma elemanı olan itfaiyecilerden ve özel tıbbi eğitim almış sağlık personellerinden(Paramedik) oluşmaktadır.

110 numarası, itfaiye hizmetlerine ulaşmak için kullanılan bir acil yardım numarasıdır. Özellikle yangın ve yanma tehlikesi gibi durumlarda hızlı şekilde müdahale almak için aranır. Ancak, 10 Temmuz 2021 tarihi itibariyle tüm acil yardım numaraları (polis, itfaiye, ambulans, jandarma, sahil güvenlik) 112 numarasına bağlanmıştır.

Alo 122, ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilmiştir. Diğer acil yardım çağrı numaraları ise şunlardır: İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122.

118 numarası ise itfaiye merkezine ulaşmak için kullanılan bir numaradır. Ancak yangın, doğal afet, trafik kazası gibi durumlarda ücretsiz olarak 110 numarası aranabilir.

Trafik kazası durumunda ise polis numarası olan 155 aranmalıdır. Kazada yaralanan varsa ilk olarak ambulans çağırılması gerekmektedir. Bu durumda 112 ilk yardım servisi aranmalıdır.

Ev adresini iyi bilmek önemlidir çünkü kaybolma durumunda yardım almak için ya da sağlık ve güvenlik gibi acil durumlarda hatırlamanız gereken bir bilgidir. Aynı zamanda okulda bazı formların doldurulması gibi durumlarda da adres bilgisi gereklidir.

110 itfaiye numarası artık 112 acil çağrı merkezine bağlanmıştır. Bu nedenle herhangi bir yangın durumunu ihbar etmek için 112 numarası aranmalıdır. AKS-110 ise Arama, Kurtarma ve Sağlık üçlüsünü bir araya getiren bir sistemdir. Bu ekipler, yangın, kaza, doğal afet gibi acil durumlarda profesyonel kurtarma ve sağlık hizmetleri sunmaktadır.

Geri