Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

11 sinif universite sinavina girebilir mi?

Editör

Yeni Üye

11 sınıf üniversite sınavına girebilir mi?​

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

TYT ye çalışmaya nasıl başlanır?​

TYT’ye Nasıl Çalışılmalı?
- 1- Yeni sistemi iyi kavrayın! TYT yalnızca Türkçe ve matematik testlerinden oluşmaktadır.
- 3-Zamanı yönetmeyi öğrenin.
- 4- Eksiklerinizi tamamladıktan sonra bol soru çözün!
- 5- Sınava iki ay kala her gün deneme çözün!

11 sınıf konuları AYT mi TYT mi?​

11 sınıf konuları AYT mi TYT mi?
TYT’de genellikle 9 ve 10.sınıf konuları yer almaktadır. AYT’de ise daha çok 11 ve 12.sınıf konuları yer almakta. Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve 40 Sosyal Bilimler-2 sorusu çıkmaktadır.

Sayısal seçen öğrenciler hangi dersleri görür?​

Sayısal seçen öğrenciler hangi dersleri görür?
Lise döneminde sayısal alanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleri bulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleri bulunuyor.

AYT kaçıncı sınıfta girilir?​

Bu sınava lise son sınıf öğrencileri ile beraber liseden mezun olmuş kişiler girer. Sınav sonucunda %40 TYT ile beraber %60 AYT üzerinden ele alınan ortalama kişinin üniversitesi sonucunu belirler. Özellikle TYT sınavında 150 barajını geçen her birey, AYT sınavdan aldığı puanı kullanmaya hak kazanır.

Kimler TYT sınavına girebilir?​

1.oturum olan TYT sınavına herkes girmek zorundadır. Bu oturumdan yeterli puan alanlar 2. ve 3. oturumlara girmeye hak kazanıyor. Yeni düzenleme ile birlikte tüm 2 yıllık önlisans bölümleri TYT, 4 yıllık lisans bölümleri ise AYT, 4 yıllık dil bölümleri de YDT sınavı ile alım yapacak.

TYT hangi konulara çalışmalıyım?​

TYT hangi konulara çalışmalıyım?
TYT’nin En Önemli Konuları
- Türkçe > Paragraf, Dil Bilgisi, Cümle Anlamı, Ses Bilgisi.
- Matematik > Problemler, Temel Kavramlar.
- Geometri > Üçgende Açılar, Üçgende Alan.
- Fizik > Optik, Isı ve Sıcaklık.
- Kimya > Bileşikler, Madde ve Özellikleri.
- Biyoloji > Hücre, Canlıların Temel Bileşenleri.

11 sınıfta AYT çalışılır mı?​

11 sınıfta AYT çalışılır mı?
Sınava daha erken çalışmaya başlayanlar için önerimiz; özellikle 11. sınıfın ilk döneminde TYT, sonrasında ise yavaş yavaş AYT çalışılması. 11. sınıf öğrencisinin AYT ve TYT’yi aynı anda çalışması oldukça zorlayıcı olabilir. Bu durum erken bir bıkkınlığa neden olabilir.
Lise diploması olmadan üniversiteye gidilir mı?​
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
1 sorumlu dersle diploma alınır mı?​
Son sınıf öğrencileri, başarı sağlayamadıkları derslerden sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun edilecek.

Lise sorumluluk sınavı geçemezsem ne olur?​

Lise sorumluluk sınavı geçemezsem ne olur?
Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur? Başarısız sayılan dersin Sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler fakat o dersin sorumluluğu üzerinden kalkmaz. Öğrenimine devam eden öğrenci dönem sonunda üst sınıfa geçse bile o dersin sorumluluk sınavına tekrardan girebilir.

11 sınıflar Msüye girebiliyor mu?​

11 sınıflar Msüye girebiliyor mu?
11. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına başvuru yapamazlar. MSÜ sınavına 2021 yılında (kesin kayıt tarihlerinden önce) mezun olabilecek adaylar ile 2020 ve 2019 yılında ortaöğretim kurumundan mezun olanlar katılabilmektedir.

11 sınıf öğrencisi yazın ne yapmalı?​

Yaz tatili sebebiyle dinlenmek, hobilere zaman ayırmak da ders çalışmak kadar önemli. Ayrıca günün bir kısmını da kitap okumaya ayırmak çok gerekli. Günlük planın aylık ya da haftalık planla örtüşmesi önem taşıyor.

Diploma olmadan üniversite sınavına girilir mi?​

Şart değil lise sonda okuyanlar girebiliyor. Fakat üniversiteye girerken lise diploması istediklerinde üniversiteye kaydını yaptıramazsın ve kaydın düşer böylece okul puanın gelecek sene için yarı yarıya düşer.

Üniversite kaydı için lise diploması şart mı?​

Üniversite kaydı için lise diploması şart mı?
Kayıt esnasında veya sonrasında aşağıda belirtilen programlara kayıt yaptıracak adaylar haricindeki öğrencilerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Sadece lise mezuniyeti MEB aracılığıyla sorgulanamayan adaylardan kayıtta lise diplomasının aslı ve fotokopisi istenecektir.

12 sınıfta sorumluluktan geçirirler mi?​

12 sınıfta sorumluluktan geçirirler mi?
12. sınıf öğrencileri başarısız oldukları derslerden sorumlu olacak, sorumluluk sınavında başarılı olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun edilecek.

Sorumluluk sınavı geçtim diplomaları ne zaman verilecek?​

MEB, yaptığı açıklamada sorumluluk sınavlarının derslerin başladığı Eylül haftasında yapılacağını duyurdu. Öğrencilerin diplomaları en geç Ekim’de teslim edilecek.

Sorumluluk sınavı kaç defa yapılır?​

Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.

MSÜ sınavına kaçıncı sınıfta girilir?​

MSÜ sınavına kaçıncı sınıfta girilir?
Lise ve dengi okulların tamamından bu maddede belirtilen tarihlerde mezun olan/mezun olabilecek tüm adayların başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır. 2019 yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim …

11 sınıf öğrencisi nasıl çalışmalı?​

11 sınıf öğrencisi nasıl çalışmalı?
11.sınıf çerçevesinde eğitimini aldığınız her dersi çalışmanız gerekmektedir. Sadece sayısal dersleri bitireyim ya da sadece sözeller bitsin düşüncesi son derece yanlıştır. Yıl boyunca hangi dersleri görecekseniz sırasıyla her derse çalışmalı ve bu sayede çok yönlü ilerleme sağlamalısınız.
Yaz tatilinde TYT mi AYT mi?​
Yaz boyunca, tüm konuları bitirmeseniz bile ara sıra TYT denemeleri çözmeniz size çok büyük katkı sağlayabilir çünkü TYT öğrencilerin hızını ölçen bir sınav olduğu için ara sıra deneme çözmek, sınav atmosferine alışmanız için yararlıdır.

11. sınıf öğrencileri için üniversite sınavına girmek için belirli kurallar ve gereksinimler vardır. Bu kapsamda, genellikle lise son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar üniversite sınavına başvurabilirler. Öğrenciler, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olarak iki aşamalı sınava girmektedirler.

TYT'ye başvurmak isteyen öğrencilerin nasıl çalışmaları gerektiğine dair bazı öneriler bulunmaktadır. Yeni sistemi iyi kavramak, zamanı iyi yönetmek, eksikleri tamamladıktan sonra bol bol soru çözmek ve sınava yaklaşık iki ay kala her gün deneme çözmek gibi stratejiler izlenebilir.

TYT ve AYT sınavları farklı konuları kapsar. TYT'de genellikle 9 ve 10. sınıf konuları yer alırken, AYT'de daha çok 11 ve 12. sınıf konuları sınavda karşımıza çıkar. Sayısal alanda ise öğrenciler genellikle matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya gibi dersleri görürler.

TYT sınavına girebilmek için herkesin başvurması gerekmektedir. Bu oturumdan yeterli puan alanlar, diğer oturumlara katılma şansı elde ederler. Yeni düzenlemeyle birlikte 2 yıllık ön lisans bölümleri için TYT, 4 yıllık lisans bölümleri için AYT ve dil bölümleri için YDT sınavı uygulanmaktadır.

TYT sınavına hazırlanan öğrenciler, Türkçe, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji gibi konulara odaklanmalıdırlar. Ayrıca, erken başlayan öğrenciler için 11. sınıfın ilk döneminde TYT'ye, sonrasında ise yavaş yavaş AYT'ye çalışmaları önerilebilir.

Özetle, 11. sınıf öğrencileri için üniversite sınavına girmek mümkündür ancak belirli kurallar ve gereklilikler vardır. Öğrencilerin konuları öğrenmeleri, stratejik bir şekilde çalışmaları ve sınavlara hazırlanmaları önemlidir. Her öğrencinin kendi durumuna uygun bir çalışma planı oluşturması başarılı olmaları için önemlidir.

Geri