- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
11 sınıf öğrencileri nasıl çalışmalı?
11.sınıf çerçevesinde eğitimini aldığınız her dersi çalışmanız gerekmektedir. Sadece sayısal dersleri bitireyim ya da sadece sözeller bitsin düşüncesi son derece yanlıştır. Yıl boyunca hangi dersleri görecekseniz sırasıyla her derse çalışmalı ve bu sayede çok yönlü ilerleme sağlamalısınız.11 sınıf öğrencisi TYT ye girebilir mi?
Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.11 sınıf öğrencisi yazın ne yapmalı?
Yaz tatili sebebiyle dinlenmek, hobilere zaman ayırmak da ders çalışmak kadar önemli. Ayrıca günün bir kısmını da kitap okumaya ayırmak çok gerekli. Günlük planın aylık ya da haftalık planla örtüşmesi önem taşıyor.
11 sınıfta öğrencisi YKS ye nasıl hazırlanmalı?
11. sınıflar özellikle matematik ve geometri gibi derslerde bol bol test çözerek sınava hazırlanabilir. Son sınıfın ağır derslerinin temeli olan, fonksiyonlar gibi konularda eksiksiz bir altyapı her zaman işini kolaylaştırır.
11 sınıf konuları ne kadar sürede biter?
Günde 5-6 saat çalışma ile TYT kimya 1.5 ay, fizik 1 ay veya daha kısa, matematik 2.5 ay ve diğerleri de 1-1.5 ay aralığında biter.TYT çalışmaya ne zaman başlanmalı?
TYT’ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT’de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT’ye çalışmaya başlamak yararlıdır.11 sınıflar Msüye girebiliyor mu?
11. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına başvuru yapamazlar. MSÜ sınavına 2021 yılında (kesin kayıt tarihlerinden önce) mezun olabilecek adaylar ile 2020 ve 2019 yılında ortaöğretim kurumundan mezun olanlar katılabilmektedir.
Yazın TYT bitmeli mi?
11. sınıf konularını tekrar ettikten sonra, yazın ortasından itibaren TYT konularına ağırlık verebilirsiniz. Okul başlayana kadar konuların çoğunu halletmeye çalışın. Bu sayede 12. sınıfın başından itibaren denemelerle kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Yazın TYT nasıl çalışılır?
Bol bol paragraf sorusu çözmek ve kitap okumak TYT Türkçede başarılı olmayı sağlamaktadır. TYT Türkçe çalışırken dil bilgisi konularında da bol bol soru çözmek ve ezber yapmak gerekmektedir. Aynı zamanda TYT çıkmış soruların çözülmesi de adaylar için oldukça yararlı olmaktadır.TYT ne kadar sürüyor?
TYT SÜRESİ KAÇ DAKİKA OLDU? Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak. Alan Yeterlilik Testi (AYT) süresi 180 dakika olacak. Yabancı Dil Testi (YDT) 120 dakika olacak.TYT calismaya nasil Baslamali?