AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

11 sinif MSU ye girebilir mi?

Editör

Yeni Üye

11 sınıf MSÜ ye girebilir mi?​

11. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına başvuru yapamazlar. MSÜ sınavına 2021 yılında (kesin kayıt tarihlerinden önce) mezun olabilecek adaylar ile 2020 ve 2019 yılında ortaöğretim kurumundan mezun olanlar katılabilmektedir.

ALES sonucundan sonra ne olur?​

ALES puanı ile tezli yüksek lisansa, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi akademik personel kadrolarına ve doktoraya başvurulabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesinde de ALES puanı etkili olmaktadır.

ALES 1 ve 2 ne demek?​

ALES 1 ve 2 ne demek?
Bütün adaylar toplamda 150 soru cevaplayacaklardır. Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Sayısal-2 Testindeki soruların, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular olması planlanmaktadır.

MSÜ hangi yaş sınırı?​

MSÜ hangi yaş sınırı?
3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu olmak), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu olmak) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Msüye kimler girebilir 2022?​

HERHANGİ BİR ORTAÖĞRETİM KURUMUNDAN 2020 VE 2021 YILLARINDA MEZUN OLMUŞ OLMAK VEYA 2022 YILI MSÜ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN SON TARİHİNE KADAR MEZUN OLACAK OLMAK. HARP OKULLARINA EN FAZLA 3, ASB. MESLEK YÜKSEK OKULLARINA EN FAZLA 4 DEFA BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER.

Aleste sadece sözel yapmak kaç puan getirir?​

ALES Sözel alandan 70 puan almak için yapmanız gerekenler, çözmeniz gereken soru sayısı ve diğer tüm bilgileri bu yazımızın içeriğinden öğrenebilirsiniz….ALES Puan Türleri.
ALES Puan Türü | SAYISAL Testi | SÖZEL Testi
ALES Sayısal Puanı | 0,75 | 0,25
ALES Sözel Puanı | 0,25 | 0,75
ALES Eşit Ağırlık Puanı | 0,50 | 0,50

ALES den en az kaç puan almak gerekir?​

ALES den en az kaç puan almak gerekir?
Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebiliyor), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekiyor.

ALES Sözel 1 ve 2 ne demek?​

ALES Sözel 1 ve 2 ne demek?
Sözel-I ve Sözel-II ile Sayısal-I ve Sayısal-II testleri ayrımı ortadan kaldırılmıştır. ALES Sözel Testi; sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altıda yer alan soru alanlarından oluşacak.

2021 ALES 2 ne demek?​

ALES, Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu kılınan sınavdır.

2 ALES puanının hangisi geçerli?​

Birden fazla kez ALES’e girmiş olanlar geçerlilik süresi içerisinde istedikleri sınav sonucunu kullanabilirler. En son girilen ALES puanını kullanma zorunluluğunuz yoktur. Geçerlilik süresi içerisinde en yüksek puana sahip olan ALES sonucu kullanılabilir.

17 yaşında MSÜ ye girilir mi?​

17 yaşında MSÜ ye girilir mi?
”Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

MSÜ sınavına kaç yaşında girilir 2022?​

MSÜ sınavına kaç yaşında girilir 2022?

Askeri okullara girmek için ne yapmalıyım?​

Adaylar, Birinci gün: Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), İkinci gün: mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

Milli Savunma Üniversitesi bölümleri nelerdir?​

MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar. Tarih bölümlerinde okuyabilmektedirler.

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı TYT mi AYT mi?​

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı TYT mi AYT mi?
Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.”

Milli Savunma Üniversitesine Bayanlar Girebilir mi?​

Milli Savunma Üniversitesine Bayanlar Girebilir mi?
MSÜ’ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, * Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Liseden sonra askeriyeye nasıl girilir?​

Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.

Askeri okula nasıl girilir 2021?​

Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

MSÜ için TYT den kaç puan almak gerekir?​

MSÜ için TYT den kaç puan almak gerekir?
“Harp Okulları için 2021 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne girmeyen veya 2020-YKSTYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adaylar ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeyen; Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2021 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2020-YKSTYT puanı 200 ve üzerinde olmayan …

MSÜ için AYT den kaç puan almak gerekir?​

MSÜ için AYT den kaç puan almak gerekir?
Harp Okuluna girmek isteyen adaylar AYT’den en az 180 puan almaları gerekmektedir. Bu taban puan Milli Savunma Bakanlığınca değiştirilebilmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen adayların da TYT’den en az 150 puan almaları gerekmektedir.

Bayanlar harp okuluna gidebilir mi?​

Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Merhaba,

11. sınıf öğrencileri Mağusa Fen Lisesi'ne giremezler, çünkü MSÜ sınavına katılabilmek için 2021 yılında mezun olabilecek adaylar veya 2020 ve 2019 yılında ortaöğretim kurumundan mezun olanlar başvuruda bulunabilirler.

ALES sonuçlarınızı aldıktan sonra tezli yüksek lisans, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirmen gibi akademik kadrolara başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca, lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesinde de ALES puanı önemlidir.

ALES 1 ve 2, adayların toplamda 150 soruyu cevapladığı ve sayısal-1 ile sayısal-2 testlerinin sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçtüğü testlerdir. Sayısal-2 testindeki sorular, Sayısal-1 testindekilerden daha ileri düzeydedir.

MSÜ'ye giriş için yaş sınırları belirlenmiştir. Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmanız gerekmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmanız gerekmektedir. Doğum tarihinize göre yaş hesabı yapılacaktır.

MSÜ'ye 2022 yılında girebilmek için herhangi bir ortaöğretim kurumundan 2020 ve 2021 yıllarında mezun olmuş olmanız veya 2022 yılı MSÜ yerleştirme işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmanız gerekmektedir.

ALES Sözel alanından en az 70 puan almak için belirli soru sayısını çözmeniz gerekmektedir. ALES puan türlerinde Sayısal Testi, Sözel Testi ve Eşit Ağırlık Puanı olmak üzere farklı değerlendirme kriterleri bulunmaktadır.

ALES'ten en az kaç puan almanız gerektiği programınıza göre değişmektedir. Genellikle lisansüstü programlara en az 55 puan, doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracakların ise en az 80 puan alması gerekmektedir.

ALES Sözel 1 ve 2, ALES Sözel Testi içerisinde yer alan farklı soru alanlarını ifade eder. Sözel testi, sözcükte, cümlede ve parçada anlamı ölçen sorulardan oluşmaktadır.

Umarım sorularınıza detaylı ve açıklayıcı yanıtlar verebilmişimdir. Başka sorularınız varsa cesurca sorabilirsiniz.

Geri