AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

11 sinif momentum nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

11 sınıf momentum nedir?​

Hareket halinde olan cisimlerin hız büyüklüğü ile kütlesinin çarpımı sonucu çıkan büyüklüğe momentum denir. Momentum vektörel bir büyüklük olup, yönü hız vektörüyle aynı yönlüdür. Momentum “P” sembolü ile gösterilir, SI birim sisteminde birimi k.m/s2 dir.

İtme ve momentum nedir?​

İmpuls veya itme, bir cismin çizgisel momentumundaki değişimdir. J ile gösterilir. Cisme etki eden ortalama kuvvetle, kuvvetin etki etme süresi çarpılarak hesaplanabilir. İmpuls, kuvvet vektörünün integraliyle elde edildiği için bir vektördür.
Fazla momentum ne demek?
Momentum, sporda yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Harekete başlayan bir sporcu momentum kazanır ve durmak için belli bir çaba sarf etmesi gerekir. Çok fazla momentuma sahip olan bir sporcunun durması daha da zor olacaktır. Momentum bir fizik terimidir; bir nesnenin sahip olduğu hareket miktarını ifade eder.
Momentum tam olarak nedir?
Klasik mekanikte momentum ya da devinirlik (çoğul momenta; SI birimi kg·m/s ya da eşdeğer olarak, N·s), bir nesnenin kütlesi ve hızının çarpımıdır; (p = mv). Hız gibi, momentum da vektörel bir niceliktir, yani büyüklüğünün yanı sıra bir yöne de sahiptir.

Momentumun türevi nedir?​

Bu, “bir parçacığın doğrusal momentumundaki değişme hızı, parçacığa etkiyen net kuvvete eşit” olduğunu ifade eder. Eğer bir parçacık üzerine etkiyen net kuvvet sıfır ise bu parçacığın momentumunun zamana göre türevi (değişimi) de sıfır olur ve dolayısı ile doğrusal momentum sabit kalır, yani korunur.

Momentum nasıl yorumlanır?​

Momentum göstergesi 100 çizgisinin alt ve üst bölgesinde dalgalanmaktadır, momentum 100 çizgisinin üzerinde yükseliyorsa yukarı trend güçlenmektedir, momentum 100 bölgesinin altında ve düşüyorsa düşüş trendi güçlenmektedir.
Momentum seviyesi nedir?
Momentum Gösterge Nedir? MOM İndikatörü belirlenen periyot içerisinde aşağı veya yukarı yönlü fiyat hareketlerinin gücünü göstermektedir. Örneğin gösterge 0 seviyesinin üstünde ise alım yönü kuvvetlenmekte, altında ise satım tarafı kuvvetlenmektedir.

Geri