AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

11 aylik bebege nasil davranilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.666
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

11 aylık bebeğe nasıl davranılmalı?​

Ona takıp çıkarabileceği oyuncaklar verebilirsiniz. İlk yaşını doldurmaya yaklaşan bebeğiniz bu dönemde günlük hayattaki eşyalarla ilgilenmeye başlayabilir. Şişeler, kırılmayacak kavanozlar ve kapaklarıyla oyun oynayabilirsiniz. Bu, becerisini geliştirirken, günlük hayatı öğrenmesine de yardım eder.

11 aylık bebek neler yapabilir?​

11 Aylık Bebek Neler Yapar?
- Eşyalara tutunarak yürüyebilir.
- Bir anlık ya da daha uzun süre desteksiz ayakta durabilir, belki birkaç adım atabilir.
- Küçük bir cismi baş ve diğer parmaklarının herhangi bir yerini kullanarak kaldırabilir.
- Bir şeyi isteyerek, düzgün bir şekilde yere bırakabilir.
11 aylık bebeğin eline yemesi için ne verilir?​
Yani artık kuru üzüm, bezelye gibi yiyecekleri eline alabilir. Eliyle yiyebileceği humus, yoğurt gibi yumuşak kıvamlı yiyecekler de verilebilir.

11 aylık bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?​

11 aylık bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?
Bebeklerde kabızlığın çözülmesi için bol sıvı, su ve yüksek lifli gıdalar tüketilmelidir. Ayrıca püre, havuç, kayısı, elma ve çilek gibi besinler de bebeklerde kabızlık sorununu hızlı bir şekilde çözer. Bebeklerin kabızlığının çözülmesi için bol bol su içilmesi ve sıvı tüketilmesi gerekir.

11 aylık bebek hangi oyunları oynar?​

11 aylık bebek hangi oyunları oynar?
11 Aylık Bebek Oyunları 11. ayda ikili oyunlara geçin: Bebeğinizin içerisinden geçebileceği bir oyuncak koridoru yapabilirsiniz. İlk adımlarını atmaya çalışan bebeğiniz için bu minik koridoru geçmek eğlenceli olacaktır. Bebeğiniz renkli blokları üst üste koymaktan ya da kutuya doldurmaktan keyif alabilir.

11 aylık bebek neden sık uyanır?​

Bebeklerde Gece Uyanması Neden Olur? Bunun en sık görülen sebebi bebeklerin beslenme ihtiyacıdır. İlk altı ayda bebeklerin gece beslenme için uyanması gayet doğaldır. Altı aydan sonra ise anne sütüne devam eden bebekler, beslenmek için gece uyanırlar ve emme süreci boyunca bu devam eder.

12 aylık bebeğin eline yemesi için ne verilir?​

Süt ve süt ürünleri Muhtemelen 12 aylık bebeğine vermek için sabırsızlandığın gıda süttü. Çorba gibi bazı besinlerin içine artık inek sütü ya da keçi sütü ekleyebilirsin.
11 aylık bebek kendi kendine ne yiyebilir?​
Pütürlü mama yemek istemiyorsa meyve pürelerini çok ezmeden yedirmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle şeftali, çilek kavun, karpuz gibi tatlı meyveleri yemek için can atacaktır. Eğer mevsim koşulları uygun değilse elma püresini de pütürlü şekilde vermeyi deneyebilirsiniz.

10 aylık bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?​

10 aylık bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?
 
11 aylık bebeğinize nasıl davranmanız gerektiği konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça faydalı ve önemli. Bebeğinizin gelişimini desteklemek ve onunla daha yakın bir ilişki kurmak için oyunlar oynayabilir, ona çeşitli deneyimler yaşatabilirsiniz.

Bebeğinizle oynayabileceğiniz etkinlikler arasında eline verebileceğiniz farklı dokuları keşfetmesine olanak tanıyan oyuncaklar, müzik aletleri veya yumuşak kitaplar yer alabilir. Ona tutabileceği ve çıkarabileceği oyuncaklar vererek el becerilerini geliştirmesine destek olabilirsiniz. Ayrıca, ona çevresindeki nesnelerle ilgili deneyimler yaşatmak da önemlidir.

11 aylık bebeğinizin gelişim düzeyine uygun oyuncaklar seçmek ve onun ilgisini çekecek etkinliklere yönlendirmek, fiziksel ve zihinsel becerilerini desteklemeye yardımcı olacaktır. Bebeğinizle birlikte geçirdiğiniz zaman, onun duygusal ve sosyal gelişimine olumlu yönde katkıda bulunacaktır.

Aynı zamanda, bebeğinizin sağlığıyla ilgili konulara da dikkat etmeniz önemlidir. Bebeğinizin beslenmesine özen göstererek, sağlıklı ve dengeli bir diyet ile kabızlık gibi sorunları önlemeye çalışabilirsiniz. Bebeğinizin uyku düzenine ve beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek, genel olarak sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın ki her bebeğin bireysel ihtiyaçları ve gelişim süreçleri farklı olabilir. Bu nedenle bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek ve onunla iletişim halinde olarak ihtiyaçlarına uygun davranmak en doğru yaklaşım olacaktır. Bebeğinizin sağlıklı gelişimini desteklemek için keyifli ve sevgi dolu bir ortam sağlamaya özen göstermek önemlidir.
 
Geri
Üst