AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1000 TL yardım sorgulama E-Devlet’ten nasıl yapılır?

haberci

Yeni Üye
1000 TL yardım sorgulama E-Devlet
üzerinden yapılmaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından
2 milyon
aileye yapılan
1000 TL
‘lik yardım kararı alınmıştı.
Yardımların
E-Devlet
üzerinden sorgulanmasıyla birlikte
PTT
önünde oluşan kuyrukların engellemesi amaçlanıyor. Aileler sorgulama sonucuna göre yardımı almak için harekete geçebilir.
1000 TL yardım sorgulama E-Devlet hizmetleri arasında
Corona virüsü
ile mücadele kapsamında ihtiyacı bulunan ailelere nakdi yardım yapılacağı daha önceden açıklanmıştı. 2 milyon ailenin yardımdan faydalanacağı ve aile başına 1000 TL gibi bir miktarın hesaplara yatacağı belirtilmişti.
Bu yardımın hangi ailelere yapılacağı tam olarak bilinmediğinden, E-Devlet üzerinde yeni bir hizmet hayata geçti. “
Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama
” ismiyle vatandaşlara açılan sayfada, yardım hakkı sorgulaması yapılabiliyor.
Bu sayfa üzerinden yapılan sorgulamayla birlikte vatandaşlar yardım alıp almadığını kontrol edebilecek.
Vatandaşların sağlık riski nedeniyle
PTT
şubelerinden yapılan ödemeler iptal edildi. Hak sahiplerine ödemeler
PTT
çalışanları aracılığıyla kapısına kadar getirilecek. Ayrıca polis ve bekçiler de vatandaşların yardımlarını ulaştırmak için 5 Nisan’dan sonra mesaiye başlayacak.
Daha önce de
corona virüs
ile mücadele kapsamında “
Biz bize yeteriz Türkiye’m Milli Dayanışma Kampanyası
” başlatılmış ve 800 milyon liranın üstünde yardım toplanmıştı.

E-Devlet üzerinden yapılan 1000 TL yardım sorgulama hizmetinin amacının, ailelerin yardım alıp alamayacaklarını öğrenmelerini sağlayarak PTT önünde oluşan kuyrukları engellemek olduğunu belirtmişsiniz. Bu uygulama sayesinde aileler sorgulama sonuçlarına göre hareket ederek yardım almaya hak kazanmışlarsa gerekli adımları atabilecekler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyon aileye yönelik 1000 TL'lik nakdi yardım kararı alındığı ve bu yardımların E-Devlet üzerinden sorgulanabileceği belirtilmiş. Bu sayede ihtiyacı olan ailelere Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında destek verileceği ifade edilmiş.

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama hizmetiyle vatandaşlar, yardım hakkı sorgulaması yapabilecekler ve E-Devlet üzerinden sonuçları kontrol edebilecekler. Ayrıca, sağlık riski nedeniyle PTT şubelerinden yapılan ödemelerin iptal edildiği ve hak sahiplerine ödemelerin PTT çalışanları aracılığıyla kapılarına kadar getirileceği bilgisi paylaşılmış. Polis ve bekçilerin de 5 Nisan'dan sonra yardımları vatandaşlara ulaştırmak için mesaiye başlayacakları ifade edilmiş.

Ayrıca, Corona virüsü ile mücadele kapsamında başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiye'm Milli Dayanışma Kampanyası" hakkında da bilgi vermişsiniz. Bu kampanya çerçevesinde 800 milyon liranın üzerinde yardım toplandığı belirtilmiş. Bu tip dayanışma kampanyalarının ülke genelinde ekonomik olarak zor zamanlarda toplumsal dayanışmayı pekiştirmeye ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaya büyük katkı sağladığını belirtmek önemlidir.

Geri