AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

10 yillik lastik kullanilir mi?

Editör

Yeni Üye

10 yıllık lastik kullanılır mi?​

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

10 yıllık kışlık lastik kullanılır mı?​

iyi markalarda yaz lastikleri veya 4 mevsim lastiklerinde maksimum ömür 10 yıl olarak belirtilir. kış lastiklerinin hamurlanın farklı olmasından ötürü ömürleri maksimum 6 yıldır.

6 yıllık sıfır lastik alınır mı?​

6 yıllık sıfır lastik alınır mı?
LastikPark da, önlem olarak her ne kadar lastiklerin görünümü iyi olsa ve aşınma seviyeleri yasal sınırı aşmasa da lastiklerin üretim tarihine göre 10 yıldan sonra değiştirilmesini tavsiye eder.

On yıllık lastik kullanılır mı?​

Maksimum 10 yıl. Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır. Diyelim ki bir lastik üretim tarihinden itibaren onuncu yılını doldurdu fakat hala kullanılabilir durumda görünüyor ve hatta diş derinliği 1,6 mm’ye kadar aşınmamış durumda.

Tekerleğin üretim tarihi nerede yazıyor?​

Lastiğin üretim tarihi de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi. Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Eski tarihli lastik kullanılır mı?​

Eski tarihli lastik kullanılır mı?
Lastik içerisindeki hava basıncı, aracın ağırlığı ile daha da sıkışır. Yüksek hızda seyir halinde daha esnek bir yapıya ihtiyaç duyulur. 10 yıl ve üzerinde esneklik konusunda problemler yaşanabileceği için üreticiler tarafından daha eski lastiklerin kullanılmaması önerilir.

6 yıllık lastik kullanılır mı?​

Araç lastiklerinin kullanım ömrü montaj işleminden itibaren 4-6 yıl arasındadır. Elbette bu değerler, kullanım ile de doğrudan orantılıdır. Lastik diş derinliği gibi faktörler elverişli olduğu sürece lastiklerinizi 6 yıla kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Araba lastigi kac yilda degisir?​

Pratik bilgiler: Lastik Değişim Zamanı On seneden eski tüm lastikler (yedek lastikler dahil) artık kullanılmamalı ve yeni lastiklerle değiştirilmelidir.

Evet, 10 yıllık lastiklerin kullanılıp kullanılamayacağı konusu önemlidir ve lastik alırken üretim tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle lastiklerin saklama koşulları da bu konuda etkilidir.

Eğer bir lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmışsa, genellikle bu lastiğin doğru kullanımıyla 8 yıl daha ömrü olabileceği belirtilmektedir. Ancak genel kural olarak lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren 10 yıldır. Bu nedenle, bir lastik 10 yıl ya da daha eski ise, değiştirilmesi tavsiye edilir.

Ayrıca, kış lastiklerinin ömrü genellikle maksimum 6 yıl olarak belirtilmektedir. Kış lastiklerinin hamuru farklı olduğu için ömürleri yaz lastiklerinden farklı olabilir.

Lastiklerin üretim tarihini anlamak için önemli bir ipucu ise lastiğin üzerindeki oval çerçeve içerisinde yer alan 4 haneli sayıdır. Bu sayılar, lastiğin hangi hafta ve yıl üretildiğini gösterir.

Sonuç olarak, lastiklerinizi güvenli ve verimli bir şekilde kullanabilmek için üretim tarihine dikkat etmek ve ömrünü tamamlamış lastikleri değiştirmek önemlidir.

Geri